Σεβόμαστε το τεκμήριο αθωότητας του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη, τόνισε στα «Παραπολιτικά 90,1» και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τον Βασίλη Σκουρή και τον Σωτήρη Ξενάκη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία και τοξικότητα, λέγοντας ότι όταν ξεκίνησαν οι φήμες για τον Δημήτρη Λιγνάδη, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε την κυβέρνηση ότι καθυστέρησε να απομακρύνει τον τότε διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ακόμα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «μάθαμε από την Πόπη Τσαπανίδου και τον Στέλιο Κούλογλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε για την υπόθεση».

Πρόσθεσε πως έχει πολιτικό ενδιαφέρον η δημόσια καταγγελία του ΠΑΣΟΚ ότι τη διαρροή του ονόματος την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ανέφερε πως η ΝΔ θέλει αυτοδυναμία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει δημόσια ότι θέλει να κάνει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.


Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Γεωργιάδη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων, κος Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.

Για την υπόθεση Γεωργούλη
Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Σεβόμαστε απολύτως το τεκμήριο αθωότητας του κ. Γεωργούλη, γι' αυτό δεν έχουμε κάνει απολύτως κανένα σχόλιο για την υπόθεση. Η υπόθεση θα κριθεί στα δικαστήρια, εκεί που πρέπει να κρίνονται αυτές οι πολύ σοβαρές υποθέσεις. Αν είναι ένοχος να τιμωρηθεί, αν είναι αθώος να αθωωθεί έως ότου κάποιος καταδικαστεί σε δικαστήριο είναι αθώος, έτσι δουλεύει η Δύση. Κλείνει το κεφάλαιο Γεωργούλης για μένα πάμε τώρα στο κεφάλαιο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή να αναδείξουμε την πολιτική τους υποκρισία και την τοξικότητά τους. Όταν ξεκίνησαν οι φήμες και τα κουτσομπολιά για τον κ. Λιγνάδη, τότε η καθυστέρηση κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη γνώμη μου εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα να διώξει η κα Μενδώνη τον κ. Λιγνάδη από τη θέση του διευθυντού του Εθνικού Θεάτρου, τον έδιωξε μετά από έξι μέρες από την έναρξη αυτής της δημόσιας συζήτησης, αυτή η εξαήμερος κατά το ΣΥΡΙΖΑ καθυστέρηση θεωρήθηκε έναυσμα δολοφονίας χαρακτήρων τόσο της κας Μενδώνη όσο και του κ. Μητσοτάκη.

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Είμαστε απολύτως περήφανοι για τον τρόπο που αντιδράσαμε στην περίπτωση Λιγνάδη. Η περίπτωση του Λιγνάδη ήταν σε 6 μέρες πριν την άσκηση ποινικής δίωξης, ο κ.Λιγνάδης αναγκάστηκε σε παραίτηση, στην περίπτωση του κ. Γεωργούλη η έρευνα κράτησε τρία χρόνια, η ίδια η έρευνα του ΣΥΡΙΖΑ η εσωτερική κράτησε τρία χρόνια. Το ’20 τον κάλεσε ο Παπαδημούλης, τον Σεπτέμβριο του ’22 τον έψαξε ο κ. Τσίπρας κατά τη δήλωση της κας Τσαπανίδου άρα τρία χρόνια τον ψάχνανε και τον διώξανε όταν δημοσιοποιήθηκε η άσκηση ποινικής δίωξης δηλαδή όταν δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Άρα αν θεωρείτε ότι υπήρξε καθυστέρηση στην περίπτωση Λιγναδη ο οποίος έφυγε από τη θέση του πριν την άσκηση ποινικής δίωξης τότε προφανώς θεωρείτε αίσχος τη στάση του κ.Τσίπρα που κράτησε τον κ.Γεωργούλη τρία χρόνια ενώ δεν είχε ασκηθεί ποινική δίωξη και τον έδιωξε μόλις ασκήθηκε η ποινική δίωξη.

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ λούζεται όλη την τοξικότητα που έφερε στην Ελλάδα. Λούζεται όλο το βόθρο που έφερε στην Ελλάδα διότι και στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό θυμίζω ότι ξεκίνησαν με hashtag του Twitter «ΝΔ κόμμα παιδοβιαστών» και άντε εκεί να πεις ότι είναι κάποια τρολ που δεν τους ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά τότε ο κ. Σπίρτζης ως αρμόδιος τομεάρχης είχε κάνει ανάρτηση στο Twitter όπου κατηγορούσε τον κ.Θεοδωρικάκο ότι δεν βγάζει τη λίστα των προσώπων που βίασαν τη 12χρονη διότι πρόκειται περί στελεχών της ΝΔ, και όταν βγήκε ότι ένας από τους κατηγορουμένους ως βιαστές ήταν κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που διεγράφη φυσικά, ο κ. Σπίρτζης αντί να ζητήσει συγνώμη εξαφανίστηκε από τα κανάλια για να μην τον ρωτάνε για αυτή του την ανάρτηση. Άρα ή θα δεχτούμε ότι σε όλα τα κόμματα μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι με παραβατική συμπεριφορά, ότι αν υπάρξει ένα τέτοιο άνθρωπο αυτό δεν μπορεί να είναι πολιτικό ζήτημα και δεν μπορεί να χαρακτηρίζει το κόμμα συλλήβδην ή θα δεχτούμε ότι αυτό δεν ισχύει και άρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συγκαλύπτον κόμμα ενός άνθρωπου που έδειρε και βίαζε.

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν κατηγορώ τον ΣΥΡΙΖΑ για συγκάλυψη, για πολιτική υποκρισία τον κατηγορώ. Το ότι το γνώριζε το μάθαμε από τον κ. Κουλογλου και από την κα Τσαπανίδου. Εγώ ισχυρίστηκα χθες ότι το γνώριζε εμπιστευόμενος τη λογική μου ότι δεν μπορεί μια τέτοια υπόθεση επί τρία χρόνια να έχει μείνει κρυφή, αλλά λίγες ώρες μετά πήγε πρώτα ο κ. Κουλογλου στον κ. Παπαδημούλη και αποκάλυψε ότι ο κ.Παπαδημούλη το ήξερε από το '20 και μετά η κα Τσαπανίδου που είπε ότι επί έξι μήνες τον ψάχνανε άρα το ήξερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πόσο πιστεύει ότι η υπόθεση Γεωργούλη μπορεί να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις
Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αυτό που έχει πολιτικό ενδιαφέρον είναι η δημόσια καταγγελία του ΠΑΣΟΚ ότι τη διαρροή του ονόματος της καταγγέλλουσας την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταγγελία που χθες την επανάλαβε η ίδια στην ανάρτησή της. Εγώ δεν ξέρω αν είναι αλήθεια γιατί δεν γνωρίζω ποιος έχει κάνει τη διαρροή, θέλω να είμαι προσεκτικός δεν θέλω να πω ότι κάτι τέτοιο το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί αυτός που διέρρευσε το όνομα της καταγγέλλουσας έχει κάνει ποινικώς κολάσιμη πράξη. Δεν είναι απλώς ανήθικο είναι και παράνομο. Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ το ότι τριάντα μέρες προ των εκλογών το βασικό κόμμα προς το οποίο προσβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει συγκυβέρνηση κατηγορεί δημόσια τον ΣΥΡΙΖΑ για μια τόσο ανήθική και παράνομη πράξη δεν το λες και καλό προάγγελο μελλοντικής κυβερνητικής συνεργασίας.

ΔΗΜ: Ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να τραγουδάει βρίζοντας το ΠΑΣΟΚ είναι μια χαρά για συνεργασία.

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Πρώτα απ’ όλα εμείς δεν λέμε να κάνουμε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, εμείς θέλουμε αυτοδυναμία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει δημόσια ότι θέλει να κάνει συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ δηλώνει δημόσια ότι θέλει αυτοδυναμία. Εγώ στις δηλώσεις μου λεω ότι αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία η μόνη λογική λύση είναι να κάνουμε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, δεν λεω ότι θέλω συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Προφανώς δεν θέλω συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΜ: Το βίντεο με το τραγούδι του κ. Οικονόμου βοηθάει σε αυτή την κατεύθυνση;

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Είναι άλλη μια συκοφαντία, το βίντεο το έχω δει 400 φορές. Ο κ. Οικονόμου είναι σε μια εκδήλωση και ακούγεται αυτό το σύνθημα από τους παρισταμένους, ωραία και λοιπόν; Δεν έχετε βρεθεί εσείς σε εκδήλωση να λένε ένα σύνθημα και να μην συμφωνείτε; Είναι προφανές ότι το σύνθημα και αυτοί όπου το λένε όταν είναι στο τσακίρ κέφι δεν είναι πολιτικής φύσεως, τα νιάτα τους θυμόντουσαν οι άνθρωποι. Δεν ήταν πολιτική εκδήλωση και το σύνθημα δεν είχε πολιτικό περιεχόμενο και σίγουρα δεν το λεει ο κ. Οικονόμου στο βίντεο το λένε οι από κάτω.

Για την εκδήλωση στα ναυπηγεία Ελευσίνας
Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Σήμερα στις 18:30 στα ναυπηγεία Ελευσίνας έχουμε με το υπουργείο Ανάπτυξης μια μεγάλη απολογιστική εκδήλωση των τεσσάρων ετών της θητείας μας. Έχει την εξής ιδιομορφία αυτή η εκδήλωση δεν θα μιλήσουμε εμείς, εμείς θα μιλήσουμε 1 με 2 λεπτά ο καθένας μας θα μιλήσουν εργαζόμενοι από πάρα πολλές εταιρείες οι οποίοι ανήκουν και δουλεύουν είτε σε εταιρείες που ήταν υπό χρεωκοπία και κλείνανε και διασώθηκαν με ενέργειες του υπουργείου Ανάπτυξης αυτή την τετραετία, είτε δεν υπήρχαν καθόλου στην Ελλάδα και αποφάσισαν να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα με ενέργειες του υπουργείου Ανάπτυξης. Έτσι θα δούμε πραγματικούς ανθρώπους που βρήκαν πραγματική δουλειά και άλλαξαν πραγματικά τη ζωή τους αυτή την τετραετία, δίνουμε δηλαδή το βήμα στους πρωταγωνιστές.