Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια αντιμετώπισε με αποτελεσματικότητα σοβαρές εξωγενείς κρίσεις και παράλληλα πέτυχε σημαντικό και ποιοτικό έργο για τη βελτίωση της ζωής όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Οι προγραμματικές μας δεσμεύσεις έγιναν πράξη. Τίποτε δεν ήταν αυτονόητο ούτε εύκολο, βέβαια. Το 2019, η Ελλάδα ήταν ουραγός στην ανάπτυξη στην Ευρώπη. Τώρα έχει μία από τις δυναμικότερες οικονομίες της Ευρώπης. Μειώσαμε την ανεργία κατά 7%. Οι πολίτες έχουν ελαφρυνθεί από δεκάδες φορολογικά βάρη. Μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 35%. Καταργήσαμε την εισφορά αλληλεγγύης. Δημιουργήσαμε 300.000 νέες δουλειές. Προσελκύσαμε ξένες επενδύσεις, κάναμε ρεκόρ εξαγωγών. Τα έσοδα στον τουρισμό αυξάνονται.

Παραλάβαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ και σήμερα είναι στα 780 ευρώ, που αποτελεί μια σημαντική ανάσα, ειδικότερα για τους νέους ανθρώπους που μπαίνουν στην αγορά εργασίας. Ξεχωρίζει, επίσης, το πρόγραμμα «Πρώτο ένσημο» που απευθύνεται σε νέους από 18 έως 29 ετών που προσλαμβάνονται για πρώτη φορά. Στηρίξαμε τους συνταξιούχους που είδαν για πρώτη φορά αύξηση έπειτα από 12 χρόνια, 7,5%. Και προχωρήσαμε σε έκτακτη παρέμβαση για όσους αδικήθηκαν από την προσωπική διαφορά του Νόμου Κατρούγκαλου. Το 2019 δεσμευθήκαμε για τη δημιουργία ψηφιακής δημόσιας διοίκησης. Για τη δυνατότητα, δηλαδή, του πολίτη να επικοινωνεί με το κράτος από το κινητό του, από τον υπολογιστή του.

Για πολλούς τότε αυτά φάνταζαν κάτι πολύ μακρινό. Και όμως, το 2023 το gov.gr διεκπεραιώνει 1,2 δισεκατομμύριο ψηφιακές συναλλαγές. Το 2023 έχουμε μια πιο ασφαλή, πιο σταθερή χώρα με θωρακισμένα σύνορα. Αντιμετωπίσαμε στην πράξη το προσφυγικό πρόβλημα. Αναβαθμίσαμε τον γεωπολιτικό ρόλο της πατρίδας μας και ενισχύσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις. Σήμερα η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή χώρα στη δύσκολη γειτονιά μας.

Τα παραπάνω και όλα βέβαια τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της ΝΔ σε κάθε πεδίο πολιτικής έγιναν με σκληρή δουλειά, με μεθοδικότητα, με όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα. Με το ίδιο πνεύμα έχουμε σχεδιάσει το πρόγραμμά μας για την επόμενη τετραετία. Ξέρουμε ότι έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε. Για την αύξηση των εισοδημάτων, για τη στήριξη στις νέες και τους νέους, για την ακόμη μεγαλύτερη ενδυνάμωση του ΕΣΥ. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε πιο γρήγορα και να ξεριζώσουμε παθογένειες στον κρατικό μηχανισμό που μας ταλαιπωρούν χρόνια και μας έχουν πληγώσει.

Είμαστε έτοιμοι. Με την εμπιστοσύνη των Ελληνίδων και των Ελλήνων στις κρίσιμες εκλογές της 21ης Μαΐου συνεχίζουμε, προχωράμε μαζί. Με τη Νέα Δημοκρατία. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σταθερά. Τολμηρά. Μπροστά.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 19/4