Στην υπόθεσης του Αλέξη Γεωργούλη, προς το τέλος Μαΐου αναμένεται να γίνει η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά τις καταγγελίες για άγριο ξυλοδαρμό και βιασμό που έκανε εναντίον του η νομική σύμβουλος της κομισιόν. Μετά την άρση της ασυλίας του θα υπάρξει ακρόαση σε επίπεδο δικαστηρίου, όπου ο Αλέξης Γεωργούλης θα βρεθεί στο εδώλιο.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για να καταθέσει στις αρμόδιες αρχές ο Αλέξης Γεωργούλης μετά την καταγγελία σε βάρος του για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Για να κληθεί ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής ενώπιον των δικαστικών αρχών και για να λάβει τη δικογραφία της υπόθεσης στα χέρια του θα πρέπει να αρθεί η ασυλία του .

Το πρώτο βήμα θα γίνει στις 8 Μαΐου, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, με την τοποθέτηση αρμόδιου εισηγητή στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στη συνέχεια θα οριστεί η συνεδρίαση της Επιτροπής που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ενδεχομένως στις 30 Μαΐου.

Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε: «Κάποιοι λένε πως είναι ύποπτο να αρθεί η ασυλία και τους απαντώ πως όταν έχεις την βουλευτική ασυλία δεν μπορεί να τον καλέσει ο ανακριτής».

Το πιθανότερο είναι να μη χρειαστεί επόμενη συνεδρίαση για να ληφθεί η απόφαση που θα γίνει γνωστή στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς δεν θα υπάρξει αντίλογος. Ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει να αρθεί η ασυλία του με δυο επιστολές στην πρόεδρο της Kομισιόν, Ρομπέρτα Μέτσολα με τις οποίες ζητά να συμβάλλει όσο μπορεί στην επιτάχυνση των διαδικασιών.

Μετά την άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου πλέον ευρωβουλευτή θα υπάρξει ακρόαση σε επίπεδο δικαστηρίου όπου ο Αλέξης Γεωργούλης θα βρεθεί στο εδώλιο αντιμέτωπος με τις βαριές κατηγορίες της νομικής εκπροσώπου .

Δήλωση σοκ της Ελίζας Βόζενμπεργκ για την υπόθεση Γεωργούλη

Σοκαριστικά όσα αποκάλυψε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζας Βόζενμπεργκ για την υπόθεση, λέγοντας ότι ήταν τόσο σοβαρά τα χτυπήματα που υπέστη η 38χρονη καταγγέλλουσα που επί έξι μήνες κρυβόταν από όλους στην προσπάθεια της να μην γίνει γνωστό και αναστατώσει τους γονείς της.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας τα θέματα που διαχειριζόταν στη διάρκεια της θητείας του ο Αλέξης Γεωργούλης, όπως για τον πολιτισμό και την ελευθερία του Τύπου θα περάσουν στα χέρια άλλου ευρωβουλευτή, καθώς ο ίδιος δεν είναι πλέον μέλος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα εμφανιστεί στις επόμενες συνεδριάσεις της Κομισιόν.