«Κόλπο γκρόσο» του πρώην αρεοπαγίτη Αναστάσιου Κανελλόπουλου προκειμένου να ξεπεράσει τον σκόπελο του Αρείου Πάγου με μια νομική πιρουέτα.

Όπως όλα δείχνουν ο άνθρωπος που ανέλαβε να «ξελασπώσει» πολιτικά για τον Ηλία Κασιδιάρη και τα απομεινάρια της Χρυσής Αυγής ετοιμάζεται να επισημοποιήσει τη διάλυση του πολιτικού σχηματισμού «Έλληνες», που έχει ταυτιστεί με τον υπόδικο των φυλακών Δομοκού, και τη νεκρανάσταση του δικού του πολιτικού σχηματισμού ΕΑΝ, τη δράση του οποίου είχε αναστείλει, όταν προχώρησαν οι συνεννοήσεις με τον Κασιδιάρη και τα 70 μέλη της διοικούσας επιτροπής των «Ελλήνων» τον ανακήρυξαν ομόφωνα πρόεδρο. Αντιλαμβανόμενος ότι η κατάθεση ψηφοδελτίων με το κόμμα αυτό θα έβρισκε θεσμικό ανάχωμα από τον Άρειο Πάγο, ανέκρουσε πρύμναν. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για να «εξουδετερωθεί» οποιοδήποτε νομικό έρεισμα δεν θα είναι καν υποψήφιος ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος τις τελευταίες μέρες θα βρει… τρόπο, επισημαίνουν πολιτικοί παρατηρητές, να δηλώσει τη στήριξή του στον πολιτικό σχηματισμό. Με δεδομένα τη δημοσιότητα που έχει λάβει το θέμα και την ταύτιση του σχηματισμού με τον Ηλία Κασιδιάρη και τα απομεινάρια της Χρυσής Αυγής, καθώς και την εμμονή Κανελλόπουλου (μέχρι και την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή) για συμμετοχή του υπόδικου στα ψηφοδέλτια Α' Αθηνών, αναζητούνται πρόσωπα του ακραίου δεξιού χώρου που θα σηματοδοτούν κάποιες… αποστάσεις από τη Χρυσή Αυγή.

Καθώς οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Άρειος Πάγος θα προχωρήσει σε ενδελεχή έλεγχο, όπως δικαιούται και έχει καθήκον να κάνει, για διασύνδεση υποψήφιων του νέου πολιτικού σχηματισμού με τη ναζιστική οργάνωση που έχει καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση, η όποια «ώσμωση» στελεχών θα μπει στο μικροσκόπιο. Το ερώτημα πάντως είναι αν χωρίς την παρουσία Κασιδιάρη στα ψηφοδέλτια αλλά και τον ολοσχερή αποκλεισμό του από την προεκλογική διαδικασία, με βάση τα ισχύοντα από το Ποινικό Δίκαιο για όλους τους καταδικασμένους, η απήχηση του σχηματισμού θα είναι η ίδια. 

Επίσης, με δεδομένο ότι το κόμμα θα επανακριθεί από τον Άρειο Πάγο σε ενδεχόμενες δεύτερες εκλογές τον Ιούλιο, μια διασύνδεση του υπόδικου Κασιδιάρη με επίσημη στήριξή του παραμονές των πρώτων εκλογών μπορεί να αποβεί καταστροφική. Τέλος, το εγχείρημα εμπλουτισμού με περιφερόμενα στελέχη στον ακροδεξιό χώρο εμπεριέχει και κινδύνους εντάσεων και διασπάσεων την προεκλογική περίοδο…

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 22/4