Σε πολιτικό και δικαστικό θρίλερ με σοβαρό αντίκτυπο στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές εξελίσσεται η καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη από τη δικηγόρο και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ελένη Χρονοπούλου για βιασμό και κακοποίηση.

Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στη διαγραφή του μόλις ανακοινώθηκε από την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρ. Μέτσολα, πως υπάρχει αίτημα για άρση της ασυλίας του, εντούτοις η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, δεδομένου πως εδώ και δύο χρόνια υπήρχαν «ένοχα μυστικά» στους διαδρόμους των Βρυξελλών αναφορικά με τις ιδιοτροπίες του Αλ. Γεωργούλη, ενώ στο παρασκήνιο πολλαπλασιάζονται οι πληροφορίες ότι, μετά την επώνυμη καταγγελία της Ε. Χρονοπούλου, θα «ανοίξουν και άλλα στόματα» εναντίον του δημοφιλούς καλλιτέχνη, γνωστού και ως «εραστή δυτικών προαστίων» από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά.

78
Επιπλέον, καταγράφονται σοβαρές αποκλίσεις σχετικά με τον χρόνο που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο επικεφαλής της ευρωομάδας του κόμματος, Δ. Παπαδημούλης, ξεκίνησαν να «ερευνούν» τις πληροφορίες περί κακοποιητικής συμπεριφοράς του Αλ. Γεωργούλη. Η τελευταία εκδοχή της Κουμουνδούρου αναφέρεται σε ενέργειες που έγιναν για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβαινε με τις «φήμες» σε βάρος του το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου, μιλώντας την Τρίτη το πρωί στον ΑΝΤ1, αποκάλυψε πως το θέμα είχε απασχολήσει την ευρωομάδα του κόμματος δύο χρόνια νωρίτερα.

Επιρρίπτουν ευθύνες και στον Παπαδημούλη

Η σύγχυση αυτή αφενός είναι δηλωτική της πλημμελούς αντιμετώπισης του θέματος, αφετέρου μπορεί οι «φήμες» που κυκλοφορούσαν για τον συγκεκριμένο ευρωβουλευτή να μη συνδέονταν μόνο με την υπόθεση της Ελ. Χρονοπούλου, αλλά και με άλλα πρόσωπα που ακουγόταν πως είχαν τύχει προσβλητικής αντιμετώπισης από τον Αλ. Γεωργούλη. Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιρρίπτουν ευθύνες και στον Δ. Παπαδημούλη, καθώς, εάν ήταν λίγο παραπάνω υποψιασμένος, θα έπρεπε, σε συνεννόηση με τον Αλ. Τσίπρα, να είχαν βρει έναν εύσχημο τρόπο να «αποσύρουν» τον Αλ. Γεωργούλη από την Ευρωβουλή, υποδεικνύοντάς του να παραιτηθεί με πρόσχημα τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις. «Αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο σε ανύποπτο χρόνο, σήμερα δεν θα μας έσκαγε αυτή η κεραμίδα παραμονές των εθνικών εκλογών», ανέφεραν χαρακτηριστικά, για να τονίσουν πως έγιναν λάθος χειρισμοί.

Ενδεικτική, δε, της αδυναμίας της ηγεσίας του κόμματος να επιβληθεί στον Αλ. Γεωργούλη είναι πως ο τελευταίος δεν λαμβάνει υπόψη τις παροτρύνσεις που του έγιναν να διευκολύνει το κόμμα παραδίδοντας την έδρα του. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάντως, εκτιμούν ότι δεν θα το κάνει, για ευνόητους λόγους. Ο συγκεκριμένος πολιτικός, που «λάμπρυνε» το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019, αφήνοντας πίσω σε σταυρούς και τον πανίσχυρο Π. Κόκκαλη, είχε βρεθεί ξανά στο επίκεντρο της αρνητικής δημοσιότητας, επειδή στο παρελθόν είχε καταθέσει μηδενικό εισόδημα. Η εξήγηση που είχε δώσει τότε, μιλώντας στη Φαίη Σκορδά, ήταν πως κάνει φορολογική δήλωση στην Αγγλία. «Το όλο στήσιμο της δουλειάς μου, όμως, ήταν και είναι στην Αγγλία. Εκανα μια εταιρεία που μπορούσε να διαχειριστεί τα δικαιώματά μου εκεί. Είμαι εκεί με το αντίστοιχο ΙΚΑ. Εχω φορολογική δήλωση στην Αγγλία. Οι φόροι είναι πάνω-κάτω ίδιοι με την Ελλάδα, οπότε δεν είναι ότι φοροδιαφεύγω. Δεν έχω κάποιο όφελος από αυτό. Εχουμε μπει σε μια εποχή με τα social media που το τρολάρισμα και ο κανιβαλισμός είναι εύκολος», δήλωνε χαρακτηριστικά.

Η Χρονοπούλου έχει μιλήσει και με άλλη κοπέλα που υπέστη κακοποίηση

«Από το κόμμα που κάλυπτε τον άτακτο πρέσβη της Βενεζουέλας όλα μπορούμε να τα περιμένουμε». Με τη φράση αυτή, πηγές προσκείμενες στη Χαριλάου Τρικούπη εξηγούσαν τους λόγους που δεν παίρνουν πίσω τις καταγγελίες που έγιναν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για διαρροή των στοιχείων της Ελένης Χρονοπούλου από «μηχανισμούς» που συνδέονται με την Κουμουνδούρου.

Ωστόσο, από το περιβάλλον του Ν. Ανδρουλάκη πηγαίνουν την υπόθεση αυτή ένα βήμα παραπέρα, θεωρώντας πως σκοπίμως «αποκαλύφθηκε» η Ελένη Χρονοπούλου, προκειμένου ο διασυρμός της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να λειτουργήσει αποτρεπτικά για άλλα πρόσωπα που μπορεί να έχουν υποστεί αντίστοιχες επιθέσεις από τον συγκεκριμένο ευρωβουλευτή. Στο παρασκήνιο υπάρχουν πληροφορίες που φέρουν την ίδια την Ελένη Χρονοπούλου να έχει γίνει αποδέκτης εμπιστευτικής μαρτυρίας για κακοποίηση και από μια άλλη κοπέλα, από τη Θεσσαλονίκη, η οποία ωστόσο ζυγίζει τον αντίκτυπο που θα έχει, εάν μιλήσει και αυτή ανοιχτά. Το ερώτημα είναι εάν γύρω από το πρόσωπο της Ελ. Χρονοπούλου θα συσπειρωθούν όσοι κατά καιρούς βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ανάρμοστη συμπεριφορά του Αλ. Γεωργούλη, καθώς υπάρχουν πληροφορίες και για εργασιακό μπούλινγκ. Ωστόσο, ο Αλ. Γεωργούλης, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις των δικηγόρων του, θεωρεί πως πίσω από όλη αυτή την ιστορία υπάρχουν πολιτικά κίνητρα και η στοχοποίησή του γίνεται για να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για λόγους αντεκδίκησης από κάποια πρόσωπα με τα οποία διέκοψε τη συνεργασία του μαζί τους στην Ευρωβουλή.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης, βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με την Ελ. Χρονοπούλου, η οποία στην παρούσα φάση δεν σκοπεύει να μιλήσει πουθενά για την πορεία αυτής της υπόθεσης, παρά το γεγονός ότι υφίσταται «πολιορκία» από τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρώτη φορά για την καταγγελία της Ελ. Χρονοπούλου ενημερώθηκε το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα και αφού προηγουμένως το όνομά της άρχισε να διακινείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Της τηλεφώνησε αμέσως για να δει τι είχε γίνει και εκείνη, από την πλευρά της, σε κατάσταση σοκ, φέρεται να του εξιστόρησε πώς έχουν τα γεγονότα και τους λόγους που η ίδια δεν είχε σκοπό να κάνει «φέιγ βολάν» την προσωπική της περιπέτεια. «Με όρκισαν οι δικηγόροι μου να μη μιλήσω πουθενά και αυτό έκανα. Ούτε η οικογένειά μου ήξερε τίποτα, τρία χρόνια τώρα», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 22/4/23