«Σε βέρτικο βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προσπαθώντας με τα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια να δείξει κάποιους συμβολισμούς, έχει θολώσει το δικό του μήνυμα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα», με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, η υποψήφια βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Τόνια Αντωνίου.

Η υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες αμφισβητούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ιδιαίτερα μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Παράλληλα η κ. Αντωνίου είπε πως το ΠΑΣΟΚ λέει ότι εάν ο λαός επιλέξει κυβερνήσεις συνεργασίας θα προτείνουμε το πλαίσιο που επικοινωνούμε στον κόσμο.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Τόνιας Αντωνίου στα Παραπολιτικά 90,1

Τ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε βέρτιγκο και φάνηκε και από τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων με τα πρόσωπα τα οποία έβαλε και με τη διαδρομή που θέλει να διανύσουμε, από τον κ. Αντώναρο μέχρι τον κ. Πολάκη είναι πολύ μεγάλη διαδρομή. Προσπαθεί δηλαδή με πρόσωπα να δείξει διάφορους συμβολισμούς και έτσι όπως έχει θέσει τα θέματα, αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, νομίζω ότι έχει θολώσει πάρα πολύ το δικό του μήνυμα. Μας έχει πει τα πάντα και από κυβερνήσεις όχι των ηττημένων, όταν πολλά στελέχη του και κεντρικά του στελέχη μιλούν για κυβερνήσεις και ηττημένων, ότι δεν θα συνεργαστεί με το ΜέΡΑ25 και το ΚΚΕ, ζητεί ανοχή από αυτούς τους χώρους της Αριστεράς, θεωρώ ότι προσπαθεί με τον δικό του τρόπο να επικοινωνήσει με τον προοδευτικό αριστερό χώρο για να μπορεί να κερδίσει κάποιους ψήφους.

Τ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Εμείς έχουμε πει τα πράγματα πάρα πολύ ξεκάθαρα και έχουμε πει τα εξής: πρώτον, ότι πρέπει να μιλήσουν οι πολίτες την 21η Μαΐου. Τους καλώ και εγώ ότι πρέπει όλοι να πάμε στην κάλπη και είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία να μιλήσουν οι πολίτες πως η χώρα πρέπει να γίνει αυτοδύναμη, να έχουμε ευημερία και κοινωνικό κράτος. Εμείς σαν ΠΑΣΟΚ θα σεβαστούμε το μήνυμα της κάλπης, άρα πρέπει πρώτα να μιλήσουν οι πολίτες και να δούμε τους πολιτικούς συσχετισμούς. Εμείς επίσης έχουμε πει ότι θα σεβαστούμε τις πρώτες εκλογές και αν ο κόσμος μάς δώσει μια εντολή, εμείς θα προσπαθήσουμε να συζητήσουμε με τους άλλους πολιτικούς χώρους σε ένα συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο.

Τ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Οι πολίτες αυτή τη στιγμή απ’ ό,τι φαίνεται από τα γκάλοπ αμφισβητούν τον στόχο του κ. Μητσοτάκη, δεν τον εμπιστεύονται, δεν του δίνουν ένα ποσοστό 38-39%. Ιδίως μετά τα Τέμπη το μήνυμα είναι πάρα πολύ ηχηρό σε όλους μας αλλά ιδίως στα δύο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία 8 χρόνια και έχουν ευθύνη για να βάλουν το τρένο στη σωστή ράγα.

Για το πρόσωπο του πρωθυπουργού

Τ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Το θέμα είναι αν θα κυβερνήσει τον τόπο ο κ. Μητσοτάκης ως πρόσωπο ή ο κ. Τσίπρας ως πρόσωπο; Εμείς πιστεύουμε ότι το μείζον θέμα είναι πρώτα να πούμε στον κόσμο τι θα κάνουμε την επόμενη τετραετία και πως θα αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά του προβλήματα. Δεύτερον, όταν οι πολίτες αμφισβητήσουν τις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων που είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου και δεν τα κάνανε σωστά, ήταν οι πρωταγωνιστές δηλαδή των λαθών, εμείς θα βάλουμε στο τραπέζι και τη συζήτηση των προσώπων σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο να μπορούν να το υλοποιήσουν και να το εκφράσουν.

Τ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει στον ελληνικό λαό αν δεν του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης για αυτοδυναμία τι ακριβώς θα κάνει, διότι η ΝΔ δεν λέει τι θα κάνει αν δεν πάρει αυτοδυναμία. Θα μας πάνε σε δεύτερες, τρίτες, τέταρτες εκλογές; Θα συνεργαστούν με τους όρους τους οποίους έχουμε βάλει; Και η ΝΔ πρέπει να πει στον ελληνικό λαό ξεκάθαρα τι θα κάνει. Εμείς έχουμε πει ξεκάθαρα ότι είμαστε υπεύθυνη δύναμη, έχουμε κουλτούρα συνεργασιών...

Ερωτηθείσα αν στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ είχε 33% δεν θα ζητούσαν σε μια ενδεχόμενη συγκυβέρνηση να είναι πρωθυπουργός ο κ. Ανδρουλάκης...

Τ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Αν εμείς εκτιμούσαμε, και αυτό πιστεύω ότι εκτιμούμε, ότι τα προβλήματα και τα διακυβεύματα είναι τόσο πολύ μεγάλα και αν ο κόσμος δεν μας έδινε αυτοδυναμία, θα μπαίναμε σε συζήτηση και συνεργασία και στο πλαίσιο και στα πρόσωπα.