«Στόχος μας η επίτευξη της αυτοδυναμίας, ώστε η χώρα να συνεχίσει να έχει προοπτική», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη και εγώ» με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάσης Φουσκίδης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και υποψήφιος βουλευτής Λασιθίου της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης επισήμανε πως οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν τη ΝΔ που έχει πρόγραμμα ενώ τόνισε πως είναι δύσκολο να παρακολουθήσει κάποιος την αλλαγή των θέσεων του Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος, ο ίδιος εκτίμησε ότι στο νομό Λασιθίου η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Πλακιωτάκη στα Παραπολιτικά 90,1

Γ.ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: Οι έλληνες πολίτες πρέπει να επιλέξουν τη ΝΔ η οποία έχει παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση διακυβέρνησης, κοστολογημένη, συγκεκριμένη. Η πρότασή μας είναι σαφής ζητάμε την αυτοδυναμία για να διασφαλίσουμε τα όσα θετικά έχουμε πετύχει αλλά και να προχωρήσουμε στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται.

Γ.ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: Είναι δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς τις αλλαγές στις θέσεις του κ. Τσίπρα σε σχέση με τη διακυβέρνηση. Μας είπε ότι δεν επιδιώκει κυβέρνηση μειοψηφίας όταν τα ίδια του τα στελέχη μας είπαν άλλα. Και τώρα μας λεει ότι δεν χρειάζεται να είναι κυβερνηση συνεργασίας αλλά κυβερνηση ανοχής. Αυτό που προκύπτει από όλα αυτά είναι ότι έχει αποδεχτεί την ήττα του και αναζητά απεγνωσμένα ένα τρόπο για να βρεθεί στην εξουσία και είμαστε σίγουροι ότι οι πολίτες δεν θα του το επιτρέψουν διότι αυτό που επιδιώκει ο κ. Τσίπρας είναι να ακυρώσει τη λαϊκή ετυμηγορία η οποία θα αναδείξει την ΝΔ πρώτο κόμμα.

Γ.ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: Την 21η Μαΐου η ΝΔ πρέπει να έχει τέτοιο ποσοστό που θα της επιτρέψει να λειτουργήσει ως βατήρας για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση που σαν στόχο έχουμε την αυτοδυναμία. Κεντρικός μας στόχος είναι η επίτευξη της αυτοδυναμίας.

Για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ

Γ.ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: Ο κ. Ανδρουλάκης υποστηρίζει τη λύση του αγνώστου Πρωθυπουργού πως μπορούμε εμείς να συνεργαστούμε με ένα κόμμα το οποίο τουλάχιστον για την ώρα δεν επιθυμεί τον κ.Μητσοτάκη ενώ από την άλλη εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι ψηφίζοντας τη ΝΔ ψηφίζεις και πρωθυπουργό. Επομένως η ΝΔ θα επιδιώξει την αυτοδυναμία διότι είναι το μοναδικό μέσο για να μπορέσει η χώρα να έχει προοπτική και να συνεχίσει με σταθερά βήματα την επόμενη μέρα. Είναι απολύτως ξεκάθαρο και αυτό θα επιδιώξουμε.

Για την εκλογική περιφέρεια της Κρήτης

Γ.ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: Μπορώ να σας πω ότι στο νομό Λασιθίου η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα. Γενικά στην Κρήτη η ΝΔ θα πάει πολύ καλύτερα σε σχέση με το 2019. Στόχος είναι και στους τέσσερις νομούς να είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ.