Ένα πρόσωπο-έκπληξη αναμένεται να ανακοινώσει αύριο για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr, o πρόεδρος της ΝΔ έχει αποφασίσει να εντάξει στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο Επικρατείας και μάλιστα σε εκλόγιμη θέση τη Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, που δημιούργησε τις «Υπέροχες Γυναίκες». To account «Υπέροχες Γυναίκες» στο Instagram είναι ένα κοινωνικό project που εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς, χωρίς να χάνει την ταυτότητά του, βάζοντας πάντα στον πυρήνα των προτεραιοτήτων του τις ιστορίες γυναικών που ενδυναμώνονται μέσα απ’ τις προσωπικές τους αφηγήσεις και το συλλογικό μοίρασμα.

Η Μαρία Νεφέλη δημιούργησε το profile που απαριθμεί χιλιάδες ακόλουθους σήμερα, παράγοντας καθημερινά περιεχόμενο που αφορά όχι μόνο γυναίκες αλλά οποιονδήποτε άνθρωπο επιλέγει να σκέφτεται ελεύθερα και να δρα έχοντας στη σκέψη του τη διπλανή ή τον διπλανό του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα βρεθεί επισης, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης.

Σε εκλόγικη θέση αναμένεται να τοποθετηθεί η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηγάκη, ενώ στις υπόλοιπες τιμητικές μια επίσης νεαρή γυναίκα από τη νέα γενιά της ΟΝΝΕΔ. Πρόκειται για τη νεαρή δικηγόρος και διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΟΝΝΕΔ Πορφυλένια Κανελλοπούλου.

Στην τελευταία και τιμητική θέση του γαλάζιου Επικρατείας αναμένεται να τοποθετηθεί, ένα ιστορικό στέλεχος της ΝΔ. Ο λόγος για τον Αντώνη Σγαρδέλη, γενικό διευθυντή της ΝΔ από το 1989 έως το 1992 και στενό συνεργάτη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος ήταν ανάμεσα στα 50 στελέχη που είχαν υπογράψει την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της ΝΔ το 2015.Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής.

Τι είναι οι «Υπέροχες Γυναίκες»
Screenshot_2023-04-27_at_20_16_14

Οι «ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ» ιδρύθηκαν από τη Νεφέλη Χατζηιωαννίδου το 2019, σαν την πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα διάδρασης γυναικών στην Ελλάδα και σήμερα είναι μία αστική μη κερδοσκοπική επιχείρηση, στόχος της οποίας είναι η ενδυνάμωση των γυναικών μέσα από δράσεις που έχουν θετικό αντίκτυπο στις ζωές τους και την κοινωνία. Οι ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, βασισμένες στον δείκτη ισότητας των φύλων του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων, και λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα της ισότητας των φύλων, εστιάζει την πρόταση αξίας που απευθύνει στις γυναίκες σε οχτώ βασικούς τομείς, την Εργασία, τα Χρήματα, τις Γνώσεις & Δεξιότητες, τον Χρόνο, την Εξουσία, την Υγεία και δύο περιφερειακούς τομείς, τις Ανισότητες και τη Βία. Οι οκτώ παραπάνω τομείς καλύπτουν τις ανάγκες του ελληνικού κοινού για ενημέρωση, συμμετοχή και δημιουργία δράσεων που δεν καλύπτονται επαρκώς από τις δημόσιες υφιστάμενες δομές που υπάρχουν, καθώς πολλές φορές απαιτούν εστίαση σε πολύ συγκεκριμένες θεματολογίες ή πληθυσμιακές ομάδες. Ο γενικευμένος χαρακτήρας των δράσεων των Υπέροχων Γυναικών, οι οκτώ διαφορετικοί τομείς που εστιάζει, καθώς και η ποικιλομορφία της μεγάλης βάσης μελών του οργανισμού αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα και μοναδικά χαρακτηριστικά του οργανισμού, που όχι μόνο διαφοροποιούν τις Υπέροχες Γυναίκες αλλά παρέχουν συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά και την επικοινωνία.