Για τον αποκλεισμό του κόμματός του την Πέμπτη, 27 Απριλίου, από τον Άρειο Πάγο μίλησε στα parapolitika.gr ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Σημειώνεται ότι το κόμμα Πατριωτική Ένωση των Κωνσταντίνου Μπογδάνου-Πρόδρομου Εμφιετζόγλου «κόπηκε» από το Ανώτατο Δικαστήριο λόγω συμβόλου και ονόματος, ύστερα από προσφυγή που κατατέθηκε από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛ.ΛΑ.Σ -ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος-Εμφιετζόγλου του «έκλεψαν» το όνομα.

Ο κ. Μπογδάνος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Είναι σκάνδαλο. Έχουμε ένα καθεστώς που κόβει όποιο πατριωτικό κόμμα το απειλεί. Λίγες μέρες μετά τις βαρύτατες καταγγελίες του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου κατά του Γιώργου Γεραπετρίτη, ο Άρειος Πάγος απέκλεισε πραξικοπηματικά και παντελώς αδικαιολόγητα την Πατριωτική Ένωση και μάλιστα το διέρρευσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης πριν καν εμείς ενημερωθούμε θεσμικά. Είναι προφανές ότι φοβούνται τον εθνικό μας λόγο και φοβούνται ότι δεν μας ελέγχουν. Είναι προφανές ότι αντιλήφθηκαν ότι ήμασταν μία απειλή για τα σχέδιά τους, όμως να ξέρουν ότι είμαστε και θα είμαστε εδώ και θα μας βρουν μπροστά τους».

Στη συνέχεια ο κ. Μπογδάνος απάντησε στην ερώτηση εάν θα αλλάξει όνομα σε περίπτωση που γίνουν δεύτερες εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Προφανώς στις δεύτερες εκλογές θα δηλώσουμε παρόντες κάνοντας ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να μην αφήσουμε την παραμικρή δυνατότητα στην ελεγχόμενη δικαιοσύνη να κάνει τις μεθοδεύσεις της και τα αντιδημοκρατικά τερτίπια που οδήγησαν στο (σ.σ. της Πέμπτης) σημερινό μας αποκλεισμό. Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει. Σε ό,τι έχει να κάνει με το ζήτημα του ήλιου της Βεργίνας είναι πραγματικά σκανδαλώδες. Ο ήλιος της Βεργίνας είναι εντάξει να βρίσκεται πάνω στη συσκευασία σκοπιάνης φέτας, αλλά μας ενοχλεί να είναι πάνω σε ελληνικό ψηφοδέλτιο. Και, σχετικά με το άλλο κόμμα, αυτό λέγεται ΕΛ.ΛΑ.Σ. Μέσα στις πολλές λέξεις της ονομασίας του έχει και ένα Πατριωτική Ένωση».