Προσκλητήριο για ενεργή συμμετοχή στον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας ενόψει της αναμέτρησης της 21ης Μαΐου απηύθυνε χθες το βράδυ ο Κ. Μητσοτάκης σε δεκάδες ιστορικά στελέχη του κόμματος, με τα οποία συναντήθηκε σε ειδική εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Πρώην υπουργοί, πρώην βουλευτές, πρώην γενικοί γραμματείς του κόμματος συμμετείχαν σε αυτό το ιστορικό συναπάντημα, με σκοπό να δηλώσουν πως είναι παρόντες στη μάχη που δίνει η Ν.Δ. υπό την καθοδήγηση του Κ. Μητσοτάκη για μια νέα νίκη της «γαλάζιας» παράταξης. Αξιοσημείωτη δε ήταν η παρουσία πρώην βουλευτών της Ν.Δ. που κατά το παρελθόν είχαν εμπλακεί σε αποσχιστικές κινήσεις του κόμματος, όπως οι Θ. Γιαννόπουλος και Α. Ντινόπουλος.

«Τώρα είναι η μάχη»

«Έχει ξεχωριστή σημασία να ξαναβρούμε τους παλιούς φίλους και συναγωνιστές, κάποιους που μπορεί να κινήθηκαν προς την αποχή, κάποιους σε άλλα κόμματα προς τα δεξιά μας και να πούμε “τώρα είναι η μάχη”. Η απλή αναλογική είναι μια καταστροφή για τη χώρα. Το θυμόμαστε εμείς πώς δώσαμε τη μάχη το 1989 για να επικρατήσουμε με έναν βουλευτή, πόσο μας ταλαιπώρησε αυτό το εκλογικό σύστημα. Αλλά θα πάρουμε αυτό το αποτέλεσμα που θέλουμε και θα το πάρουμε στη δεύτερη κάλπη, γιατί τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα», φέρεται να είπε ο Κ. Μητσοτάκης στο μήνυμά του προς τους «γερόλυκους» της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι παραβρέθηκαν στη συγκεκριμένη συγκέντρωση, ενώ πολλοί λόγω ζητημάτων υγείας δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθούν, αλλά θα εκφράσουν τη στήριξή τους στον προεκλογικό αγώνα της Ν.Δ. με δημόσιες παρεμβάσεις τους. Παρόντες και παρούσες στη χθεσινή συνάντηση ήταν ο Αχ. Καραμανλής, η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, ο Παπαδόγγονας, ο Σούρλας, οι πρώην συνδικαλιστές Σταυρής και Μελισσάρης, ο Πυλαρινός, ο Σγαρδέλης, ο οποίος θα βρεθεί και σε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.

Κοινή εμφάνιση στις 8 Μαΐου Μητσοτάκη, Καραμανλή, Σαμαρά

Εν τω μεταξύ, εκτός από την οργάνωση της χθεσινής εκδήλωσης, που ενισχύει την ενότητα στον χώρο της «γαλάζιας» παράταξης με όρους «διαχρονικής» συμπόρευσης, ενδιαφέρον έχει και η κοινή δημόσια εμφάνιση που προγραμματίζεται στις 8 Μαΐου στο Ζάππειο με τη συμμετοχή του νυν πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και των προκατόχων του, Κ. Καραμανλή και Α. Σαμαρά. Όλοι μαζί αναμένεται να βρεθούν στο Ζάππειο στο πλαίσιο εκδήλωσης για την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε.