Το πολιτικό περιεχόμενο για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας δεν αλλάζει: Ο κ. Μητσοτάκης θα εξακολουθήσει να μιλά θετικά, να περιγράφει ευκρινώς το πολιτικό του όραμα για την επόμενη 4ετία και την Ελλάδα του 2030, αλλά και να υπογραμμίζει τις μείζονες προκλήσεις που έχει μπροστά της η χώρα, από την τεχνητή νοημοσύνη έως τις εύθραυστες σχέσεις με την Τουρκία και τις ευαίσθητες περιφερειακές ισορροπίες, για να επιχειρηματολογεί πως το τιμόνι της χώρας απαιτεί σταθερό χέρι. 

Αντιφάσεις

Ταυτόχρονα, πάντως, τα στελέχη της «γαλάζιας» ηγετικής ομάδας εξακολουθούν την αποδόμηση των αντιφάσεων στις προγραμματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, καθ’ όλα επιτυχημένη «συνταγή» από την υπόθεση Κατρούγκαλου λίγα 24ωρα πριν από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.

Έχοντας στο στόχαστρό της τους κεντρογενείς, αλλά και τμήμα των δυνητικών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, η Πειραιώς επιχειρεί να εξισώσει το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας και στη Χαριλάου Τρικούπη ανακολουθία, αναξιοπιστία και εν τέλει κρυφή ατζέντα. Τα τελευταία 24ωρα «γαλάζια» στελέχη επιτίθενται στη Χαριλάου Τρικούπη στο φόντο των... back to back παρατράγουδων των Χρονοπούλου και Δουδωνή, σχετικά με τη φορολογική πολιτική της Χαριλάου Τρικούπη.

Ανάλογη η αντιμετώπιση και έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Πόπη Τσαπανίδου «προσεβλήθη από τη νόσο Κατρούγκαλου», όπως λένε χαρακτηριστικά στην Πειραιώς, εμφανίζοντας έκτακτη φορολόγηση 3,5 δισ. ευρώ στα υπερέσοδα επιχειρήσεων, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, για να επανέλθει λίγες ώρες αργότερα με διευκρινιστικές δηλώσεις. Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι η εικόνα Βαβέλ, που χαρακτηρίζει τις κύριες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, ενισχύει την κυρίαρχη πλέον αίσθηση πως μόνο η Νέα Δημοκρατία προβάλλει μία ρεαλιστική και υπεύθυνη πρόταση διακυβέρνησης. 

Εξορμήσεις

Σε αυτό το μοτίβο η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη προγραμματίσει θεματικές εκδηλώσεις ανά την επικράτεια παράλληλα με τις προεδρικές περιοδείες και τις εξορμήσεις στελεχών της.

Όπως σημειώνουν «γαλάζιοι» επιτελείς, και αυτές σχετίζονται άμεσα με την «ακτινογραφία» του εκλογικού αποτελέσματος, καθώς συγκεκριμένα στελέχη, που συνδέονται με συγκεκριμένες δράσεις του κυβερνητικού έργου, θα μεταβούν σε προεπιλεγμένους νομούς, στους οποίους ολοκληρώνεται ή προηγήθηκε συναφές κυβερνητικό έργο. Τέτοιες θεματικές εκδηλώσεις θα αφορούν μεταξύ άλλων τον Πολιτισμό, την Υγεία, αλλά και τα Άτομα με Αναπηρία.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή