Στο τέταρτο ντιμπέιτ της ΕΡΤ συμμετείχε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης μαζί με τους Δημήτρη Μαρκόπουλο, υποψήφιο βουλευτή Β' Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία, και Μάκη Παπαδόπουλο, υποψήφιο βουλευτή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ.
Ο κ. Σταθάκης μίλησε, μεταξύ άλλων, για την ενδεχόμενη συγκυβέρνηση και επισήμανε ότι «οι προφανείς προγραμματικές συγκλίσεις είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αν δείτε τα προγράμματά μας».
Απαντώντας στην ερώτηση που του απηύθυνε ο υποψήφιος στη Β' Πειραιά με τη Ν.Δ. Δημήτρης Μαρκόπουλος για το αν θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να δεχτεί σε ένα μελλοντικό υπουργικό, προοδευτικό σχήμα υπουργούς τον κ. Λοβέρδο και τον κ. Βενιζέλο, τους οποίους είχε πάει σε μια διαδικασία ποινική, όπως ήταν η υπόθεση Παπαγγελόπουλου, απάντησε: «Η τοποθέτησή μας είναι πολύ σαφής: στην προοδευτική διακυβέρνηση χωράνε οι άνθρωποι που είναι σε αυτούς τους πολιτικούς χώρους. Τώρα το αν θα είναι υπουργοί ή όχι είναι μια άλλη συζήτηση που αυτήν τη στιγμή δεν έχει ουσιαστικό νόημα».
«Το αν κρίθηκαν οι άνθρωποι αυτοί, κρίθηκαν από τη Δικαιοσύνη, οπότε δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το κεντρικό ερώτημα», συμπλήρωσε ο κ. Σταθάκης, διευκρινίζοντας πως δεν πρόκειται για «καμία συγγνώμη». «Έγινε μια διαδικασία τυπική που έκλεισε και έκλεισε με έναν συγκεκριμένο τρόπο», ανέφερε ο κ. Σταθάκης.