Παρά τις πρωτοφανείς αντιξοότητες κατά την τετραετία διακυβέρνησής της η Κυβέρνηση διαχειρίστηκε με επάρκεια τις κρίσεις και εφάρμοσε τις προεκλογικές της εξαγγελίες.

Μία βασική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε η προσιτή και ποιοτική στέγη για τους νέους. Για πολλά χρόνια η στέγαση και η διαβίωση για τους νέους ήταν δυσβάστακτη.

Με νέο Νόμο της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησε το πρόγραμμα «Σπίτι Μου». 10.000 νέοι μπορούν να αποκτήσουν δικό τους σπίτι πληρώνοντας μία δόση δανείου χαμηλότερη από ό,τι θα ήταν το ενοίκιο χάρη στην κρατική επιδότηση. Νέοι από 25 έως 39 ετών έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση στις τράπεζες για άτοκο ή χαμηλότοκο δάνειο με επιτόκιο μόλις στο ¼ του εμπορικού επιτοκίου. Για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους το δάνειο θα είναι εντελώς άτοκο, καθώς και για όσους γίνουν τρίτεκνοι και μετά πολύτεκνοι κατά τη διάρκεια αποπληρωμής του δανείου.

Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 500 εκατομμύρια και μπορεί να διπλασιαστεί εάν εξαντληθεί το αρχικό ποσό. Εντάσσεται στην ευρύτερη οριζόντια κοινωνική πολιτική της ΝΔ με έμφαση στους νέους και αιχμή τη στέγη, ενώ αποτελεί μέρος δέσμης μέτρων - βοηθημάτων για την επίλυση του δημογραφικού στην Ελλάδα.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ήδη δρομολογήσει τα επόμενα βήματα: Το πρόγραμμα «Κάλυψη» για τη στέγαση ευάλωτων νέων σε ιδιωτικές κατοικίες με καταβολή του ενοικίου από το Δημόσιο για 3 χρόνια, κοινωνική αντιπαροχή αλλά και προγράμματα ανακαίνισης ιδιωτικών κατοικιών.

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να παράγει ορατό και απτό για κάθε πολίτη έργο έως την τελευταία μέρα των εκλογών. Το διακύβευμα σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση είναι η οικονομία. Από το 2010 και για μια δεκαετία η Ελλάδα ήταν εγκλωβισμένη σε έναν φαύλο κύκλο οικονομικής κρίσης και μνημονίων. Μόνον η ανάταξη της οικονομίας μπορεί να φέρει καλύτερους μισθούς, καλύτερες συντάξεις, πιο ισχυρή παιδεία και άμυνα.

Μεταπολιτευτικά δεν υπήρξε άλλος πρωθυπουργός που να χρειάστηκε να διαχειριστεί παρόμοιες αλλεπάλληλες κρίσεις. Η Κυβέρνηση παραδίδει μία Ελλάδα πιο ασφαλή και πιο ισχυρή. Εχέγγυο για μία Ελλάδα προόδου και ανάπτυξης είναι οι νέοι να έχουν τη δυνατότητα να στεγάσουν την οικογένεια που επιθυμούν να δημιουργήσουν και να πραγματοποιούν τα όνειρά τους.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Απογευματινή