Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Επικρατείας κατέστη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Ειρήνη Αγαπηδάκη, που δεν μπορούσε, σε συνέντευξή της στο MEGA, να κρύψει την ικανοποίησή της, αλλά και τις ευχαριστίες της προς τον πρωθυπουργό. 

«Αυτή η εξαιρετική τιμή που έγινε από τον πρωθυπουργό δείχνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει ευκαιρία στους νέους ανθρώπους», λέει αρχικά η Ειρήνη Αγαπηδάκη για την επιλογή του κ. Μητσοτάκη να την τοποθετήσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ.

«Οι περισσότεροι είμαστε νεαροί σε ηλικία. Οι άνθρωποι της γενιάς μου, που έχουμε ξεκινήσει από πολύ χαμηλά, δεν θα είχαμε την ευκαιρία να μπούμε στον πολιτικό στίβο εάν δεν μας την έδινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ενασχόλησή με την πολιτική είναι για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε και για άλλους ανθρώπους τις ευκαιρίες που δόθηκαν σε εμάς, και μπορέσαμε να μπούμε σε αυτό που ονομάζουμε κοινωνική κινητικότητα».

Αναφορικά με τα σχόλια που γίνονται για το γεγονός πως στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ οι εκλόγιμες θέσεις εξαντλήθηκαν σε «κολλητούς, υπουργούς και γενικούς γραμματείς», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η αντιπολίτευση, η κ. Αγαπηδάκη είπε πως αν κάποιος δει το έργο του κάθε υποψηφίου, θα καταλάβει πως έχουν προσφέρει στην κοινωνία ο καθένας με τον τρόπο του ξεχωριστά.



«Εγώ για παράδειγμα υπηρέτησα το 2019 στη θέση της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Παιδιών και έχουμε πει πόσα πολλά πράγματα κάναμε εκεί και στη συνέχεια στο υπουργείο Υγείας, στη γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και εκεί πάλι κάνουμε πράγματα που άλλες χώρες τα έχουν πετύχει από το 1970. Θέλω να πω, πως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν προσφέρει πολλά στη χώρα άσχετα εάν έχουν συμμετάσχει σε κυβερνήσεις».

«Καταφέραμε να ενισχύσουμε το εθνικό σύστημα Υγείας»

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη αναφέρθηκε στο σύστημα Υγείας, λέγοντας πως πρέπει να έχουμε κατά νου πως η χώρα βρέθηκε στην πανδημία μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης αλλά παρόλα αυτά η κυβέρνηση κατάφερε να ενισχύσει το εθνικό σύστημα Υγείας.

«Καταφέραμε όμως, να ενισχύσουμε το εθνικό σύστημα Υγείας και με τις ΜΕΘ και με τον προϋπολογισμό και ενισχύσαμε τους μισθούς των υγειονομικών. Από εδώ και πέρα πρέπει να δώσουμε σημασία σε δύο βασικούς πυλώνες. Ο πρώτος είναι η πρόληψη, καθώς είναι η πρώτη προσπάθεια να έρθει η πρόσβαση και να είναι προσβάσιμη για όλους τους πολίτες όπως και με τον οικογενειακό γιατρό. Έχουμε ταυτίσει την υγεία με τα νοσοκομεία, αλλά εκεί πάμε μόνο μετά από συμπτώματα».


«Την περίοδο του δημοψηφίσματος μπήκαμε σε μία εποχή τοξικότητας»

Αναφορικά με τα σχόλια που δέχεται από την αντιπολίτευση σε σχέση με τις αναρτήσεις της στα social media, η κ. Αγαπηδάκη απάντησε πως στα social media είναι από το 2009 και είναι πολύ εύκολο για κάποιον να ανασύρει αυτά που τον εξυπηρετούν.



«Την περίοδο του δημοψηφίσματος μπήκαμε σε μία πολύ δύσκολη περίοδο, σε μία εποχή τοξικότητας που μας πλήγωσε όλους. Ήμουν στα στελέχη του ‘’Μένουμε Ευρώπη’’ και δεν πρέπει ποτέ να ξαναγυρίσουμε σε εκείνον τον διχασμό. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει τα τελευταία τέσσερα χρόνια πως είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Μας ενδιαφέρει να λύσουμε τα προβλήματα όλων των πολιτών. Το 2023 δεν υπάρχουν ”γαλάζια, πράσινα ή κόκκινα καφενεία” αλλά νέα κοινωνικά αιτήματα για αποτελεσματικό κράτος. Η κυβέρνηση έχει σχέδιο, ανθρώπους και έχει εξασφαλίσει πόρους».

Όσον αφορά στις αλλαγές που έχει κάνει η ΝΔ για τα δικαιώματα, η κ. Αγαπηδάκη είπε πως ήδη έχουν γίνει πολλά αλλά υπάρχει περιθώριο βελτίωσης: «Έχουμε προχωρήσει σε μία σειρά από αλλαγές, οι οποίες ενισχύουν τα ατομικά δικαιώματα αλλά δεν υπάρχει ποτέ κάτι που να μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους. Υπάρχουν περισσότερα περιθώρια βελτίωσης για τα άτομα με αναπηρία, για τους ΛΟΑΤΚΙ+, για την δικαιοσύνη. Έχουμε αποδείξει όμως, πως έχουμε αξιοπιστία λόγου και έργων και είμαστε σε θέση με έναν πολύ τεκμηριωμένο τρόπο να φέρνουμε αποτελέσματα. Και γι’ αυτό έχουμε και σχέδιο».