Συνέντευξή στο MEGA έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ξεκιώντας την τοποθέτησή του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησε ότι θα είναι υποψήφιος και στις Σέρρες για να μην ξεχαστεί η τραγωδία των Τεμπών.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις τρεις διώξεις που έγιναν πρόσφατα, καθώς και για το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για show μπροστά στις κάμερες λέγοντας πως ο Γιώργος Γεραπετρίτης προσπαθούσε να «βαφτίσει» ως τηλεδιοίκηση τον τοπικό χειρισμό στη Λάρισα.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι πρέπει να μαθευτεί ποιος έκανε το «ρουσφέτι» του «μοιραίου σταθμάρχη». «Ποιανού ρουσφέτι ήταν, ποιος θα απολογηθεί;», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

«Δεν πρέπει να ξεχάσουμε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Τι θα πούμε στα παιδιά που διαδήλωναν; Δεν είναι η κακιά η χώρα, είναι οι κακές κυβερνήσεις που μας κυβερνάνε», συμπλήρωσε.



Για την ακρίβεια

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να έχει και μια κρατική αισχροκέρδεια δίπλα στην αισχροκέρδεια των ιδιωτών», είπε σε σχέση με την ακρίβεια και τη μη απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει το ΦΠΑ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η πρόταση του κόμματος είναι να πέσει το ΦΠΑ στο 6%.

«Ακριβότερη βενζίνη σε όλη την ΕΕ έχει η Ελλάδα, πώς γίνεται αυτό;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας. Επέμεινε ότι δεν χρειάζεται να υπάρχουν «υπερέσοδα στα ταμεία με το ΦΠΑ και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης» που πιέζουν στην καθημερινή ζωή τους πολίτες.



Για το πρόγραμμα «Δήμητρα»

Σκληρή ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με το πρόγραμμα «Δήμητρα» του ΜέΡΑ25. Ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά «ας πάρει ο κ. Βαρουφάκης τον φίλο του τον Σόιμπλε να συζητήσουν», αναφερόμενος σε ενδεχόμενο κλείσιμο τραπεζών και σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε σε αυτή τη συζήτηση ούτε και το 2015.



Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι αυτό που πιστεύει είναι ότι μετά από αυτές τις εκλογές το πρώτο και το τρίτο κόμμα θα σχηματίσουν κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε και πάλι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την πρώτη θέση για να «φέρει την αλλαγή».

«Διεκδικώ μιας κυβέρνησης μακράς πνοής και σταθερότητας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.



Για τις υποκλοπές

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη συνέντευξη που έδωσε ο Νίκος Δένδιας στην Όλγα Τρέμη όπου σημείωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών επανέφερε το θέμα για τις υποκλοπές, λέγοντας ότι αυτό έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

«Ο κ. Μητσοτάκης χειραγώγησε τη Δικαιοσύνη», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η ιστορία δεν τελείωσε, θα έχει μέλλον αυτή η υπόθεση», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε ότι βρέθηκαν τα στοιχεία για τις παρακολουθήσεις.

«Η ΕΥΠ αντί να παρακολουθεί τους εγκληματίες παρακολουθούσε τους αντιπάλους του κ. Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ αναφέρθηκε και στην εξαγωγή του Predator σε άλλες χώρες.



Για την αύξηση των μισθών

Η Ελλάδα είχε μείωση του πραγματικού μέσου μισθού 7,5% το 2022, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι από την πρώτη ημέρα ο κατώτατος μισθός θα πάει στα 880 ευρώ και θα έχουμε αύξηση 10% στους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων», τόνισε.



Για το περιστατικό με τον Άδωνι Γεωργιάδη

«Γυρνάμε στη δεκαετία του ’60; Είναι ντροπή να τρομοκρατείς τον εργαζόμενο με επιστάτη τον υπουργό», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το περιστατικό σε εταιρεία όπου ο εργοδότης απαιτούσε οι εργαζόμενοι να ψηφίσουν ΝΔ παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης.