Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Έρικ- Μιλτιάδης Έντμαν, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1, στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη.

Ερωτηθείς αν υπήρξε συνάντηση του κ. Βαρουφάκη με τον κ. Τσίπρα, τόνισε ότι: «Προφανώς και δεν υπήρξε τέτοιο θέμα, το μόνο ερώτημα σε όλη αυτή την ιστορία είναι τι άλλο θα σκαρφιστούνε μέχρι τις 21 Μαΐου. Κάθε μέρα αλλάζει η στρατηγική τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΣΥΡΙΖΑ για να βρουν έναν καινούργιο τρόπο να προσπαθήσουν να υπονομεύσουν αυτή τη σταθερή στάση που έχει κρατήσει το ΜέΡΑ25 όσον αφορά την πολιτική μας θέση για την προγραμματική σύγκλιση και την ψήφο ανοχής.

Σε σχέση με το αν υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ του κ. Βαρουφάκη και του κ. Τσίπρα, υπογρράμισε πως: «Δεν έχει γίνει καμία απολύτως συνάντηση για αυτό είμαστε και εμείς τόσο απόλυτοι. Εξαρχής στο ΜέΡΑ25 ήμασταν ξεκάθαροι και έχουμε κάθε καλή διάθεση και ευχαρίστως να βρεθούμε, να γίνει ένας διάλογος, να συζητήσουμε πως μπορεί να υπάρξει μια προγραμματική σύγκλυση και πως μπορεί να υπάρξει μια προοδευτική συγκυβέρνηση αλλά δύο χρόνια τώρα που έχουμε κάνει αυτό το ανοιχτό κάλεσμα δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως αντίδραση».

«Δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως επικοινωνία αλλά και να υπήρχε πλέον επικοινωνία είναι πάρα πολύ αργά για να υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση για θέματα όπως ο Ηρακλής, οι πλειστηριασμοί, το ΦΠΑ, το χρηματιστήριο ενέργειας όλα αυτά τα οποία είναι θέματα μεγάλης σημασίας για τη χώρα μας θέλουν βδομάδες και μήνες για να συζητηθούν και να καταλήξουμε κάποιου. Και να μας έπαιρνε τηλέφωνο ο κ.Τσίπρας τώρα την τελευταία στιγμή θα ήταν τελείως επικοινωνιακό και επιφανειακό, δεν θα το έκανε με καμία διάθεση να υπάρξει οποιαδήποτε πραγματική συζήτηση οπότε δεν μας ενδιαφέρει άμα μας πάρει τηλέφωνο πλέον».

Σε ερώτηση γιατί προχώρησε σε αυτήν την δήλωση ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει, όπως έχει κανει και ο ίδιος στο παρελθόν και όπως κάνουν και τα περισσότερα κοινοβουλευτικά κόμματα δυστυχώς, «άλλα λεει το ΜέΡΑ25 προεκλογικά και άλλα θα λεει μετεκλογικά», εμείς στις 22 Μαΐου θα δει και στην πράξη ότι θα τον διαψεύσουμε, θα παραμείνουμε σταθεροί σε αυτή μας τη στάση και σε αυτή μας τη θέση».