Με περιοδείες σε μια σειρά από «δύσκολες» για τη Νέα Δημοκρατία περιφέρειες προχωρά και κλείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρώτη από τις τελευταίες τρεις εβδομάδες της προεκλογικής περιόδου. Η πρώτη είναι η Β’ Πειραιά, την οποία και θα επισκεφθεί σήμερα το πρωί. Το 2019, όταν η Νέα Δημοκρατία επικράτησε πανελλαδικά του ΣΥΡΙΖΑ με οκτώ μονάδες διαφορά, στη δεύτερη περιφέρεια του Πειραιά έχασε με οκτώ μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός θα παραστεί στο Ζάππειο, στην εκδήλωση του Γιώργου Πατούλη για τον απολογισμό του έργου του στην Περιφέρεια Αττικής. 

Ακολουθεί αύριο, Πέμπτη, η Κεφαλλονιά, μία από τις εννέα πλέον (ήταν επτά μέχρι το 2019) μονοεδρικές περιφέρειες που θέλει να κερδίσει στο σύνολό τους η Νέα Δημοκρατία. Από τις εννέα αυτές εκλογικές περιφέρειες, στις τελευταίες εκλογές το ποσοστό της ΝΔ ήταν άνω του 40% και η επικράτηση άνετη στις επτά και μόνο στην Κεφαλλονιά και τη Σάμο κέρδισε με περίπου πέντε μονάδες διαφορά. Στο νησί του Ιονίου ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει στη μάχη τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά και ειδικό στα ενεργειακά Νίκο Φαραντούρη, με την προσδοκία να κερδίσει την έδρα, ενώ με τη ΝΔ κατεβαίνει για πρώτη φορά ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπηρεσιακός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ναπολέων Μαραβέγιας.

Την Παρασκευή το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Αχαΐα και θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ στον Άγιο Διονύσιο της Πάτρας. Πρόκειται για άλλη μία εκλογική περιφέρεια όπου στις τελευταίες κάλπες η ΝΔ ηττήθηκε -επίσης με οκτώ μονάδες διαφορά- και την οποία διαφορά επιδιώκει να ανατρέψει στις 21 Μαΐου. Θα προηγηθεί το πρωί της ίδιας ημέρας η επίσκεψή του στην Ηλεία, όπου η αποχώρηση του Κώστα Τζαβάρα (εκλεγόταν από το 2007) δημιούργησε αρχικά κάποιους τριγμούς, τους οποίους εκλογικά η Πειραιώς προσδοκά να υπερκαλύψει συν τοις άλλοις και με την υποψηφιότητα για πρώτη φορά του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στη Χαλκίδα και θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του Πολεμικού Μουσείου της πόλης, ενώ ειδικό βάρος στην επίσκεψή του θα έχει η πορεία του σχεδίου «Εύβοια Μετά» για την αναγέννηση του βόρειου τμήματος του νησιού με 71 κοστολογημένα έργα, από προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης για τους ρητινοκαλλιεργητές και αναδασώσεις μέχρι τις οδικές ενώσεις Ψαχνά - Στροφιλιά και Στροφιλιά - Ιστιαία και την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Εύβοια το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει τον Ιανουάριο με 17 μονάδες διαφορά και τον Σεπτέμβριο με 16 μονάδες! Το 2019 η ΝΔ πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή και κέρδισε την περιφέρεια αυτή με 1,7%, με τον κ. Μητσοτάκη να ευελπιστεί ότι θα κατορθώσει να επαναλάβει αυτή τη νίκη.

Η εβδομάδα κλείνει με συζήτηση με πολίτες στην Ελευσίνα και βόλτα στο κέντρο της πόλης, η οποία είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023. Ειδική μνεία -πιθανότατα και επίσκεψη- θα γίνει στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, τα οποία ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι αποτελούν μία από τις ιστορίες επιτυχίας της διακυβέρνησής του. Όπως είχε επισημάνει πρόσφατα σε ομιλία του, «οι εργαζόμενοι γύρισαν στις δουλειές τους. Και προσέξτε, γύρισαν με τι μισθούς; Από 1.500 έως 3.000 ευρώ. Με επενδύσεις που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια. Θα έχουμε συνολικά 2.000 εργαζόμενους, οι πιο πολλοί δουλεύουν εδώ, στη Δυτική Αθήνα».