Να ακυρώσει στην πράξη τα υποτιθέμενα προνομιακά για τον ΣΥΡΙΖΑ πεδία άσκησης πολιτικής επιχειρεί μέσω της καμπάνιας που διεξάγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου φέρονται πεπεισμένοι ότι η ανάδειξη των προγραμματικών προτεραιοτήτων της Νέας Δημοκρατίας αλλά και η στοχοπροσήλωση σε συγκεκριμένα ζητήματα μπορούν να διευρύνουν το σημαντικό (δημοσκοπικό) προβάδισμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί ήπια προεκλογική προσέγγιση, με ιδιαίτερα προσεγμένα βήματα. Όπως σημειώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην ιστοσελίδα capital.gr, οι υποσχέσεις Τσίπρα ξεπερνούν τα 83 δισεκατομμύρια σε βάθος τετραετίας, ενώ οι δικές του εξαγγελίες φτάνουν τα 8-9 δισ. ευρώ την τετραετία και περιλαμβάνουν μέτρα ενταγμένα στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής πολιτικής που έχει συμφωνηθεί με την Κομισιόν.

«Το έχω ζυγίσει»

«Να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι η πολιτική μου διαδρομή σε καμία περίπτωση δεν είναι ταυτισμένη με πλειοδοσία υποσχέσεων. Αυτό που υπόσχομαι το έχω ζυγίσει πολύ καλά και ξέρω ότι μπορώ να το κάνω», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Στην προεκλογική στρατηγική του κυβερνώντος κόμματος δεσπόζουσα θέση κατέχει η διαρκής υπόμνηση των ολέθριων συνεπειών που μπορεί να έχει για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας αλλά και την ευημερία των νοικοκυριών στη χώρα μας μια πιθανή μετεκλογική σύμπραξη σε κυβερνητικό επίπεδο ανάμεσα στους Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Ανδρουλάκη και Γιάνη Βαρουφάκη.

Ακόμα έναν «μύθο της Αριστεράς», όπως χαρακτηριστικά λένε στο Μέγαρο Μαξίμου, αυτόν περί κοινωνικής ευαισθησίας και προοδευτικότητας, επιχειρεί να καταρρίψει ο πρωθυπουργός.

Από τα Ναυπηγεία

Προχθές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την περιοδεία του στη Β ́ Πειραιώς από τα Ναυπηγεία του Περάματος και ακολούθως μίλησε στη Νίκαια, μόλις λίγα μέτρα απόσταση από τον νέο σταθμό του μετρό. «Αναρωτιέμαι εάν τελικά υπάρχει πιο προοδευτική πολιτική από αυτή η οποία δημιουργεί θέσεις εργασίας με καλά πληρωμένους μισθούς και βγάζει κόσμο από την ανεργία. Και αναφέρομαι ειδικά σε αυτή την παράμετρο, διότι μόνο η ΝΔ έχει αποδείξει διαχρονικά ότι μπορεί να φέρει την ανάπτυξη, να φέρει τις επενδύσεις και να φέρει περισσότερες και πιο καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Νωρίτερα είχε επισκεφθεί τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, υπενθυμίζοντας τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες στήριξης στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, Σκαραμαγκά και Περάματος, ενώ χαρακτήρισε την περαιτέρω ανάπτυξή τους στοίχημα για την επόμενη τετραετία.

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα ταυτισμένη με τη ναυτοσύνη, τα Ναυπηγεία του Περάματος έχουν αποκτήσει παγκόσμια φήμη για την ποιότητα της εργασίας τους. Δέκα χιλιάδες άνθρωποι δουλεύουν συνολικά στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος. Και η μεγάλη πρόκληση για την επόμενη μέρα είναι πώς θα μπορέσουμε περαιτέρω να αναπτύξουμε αυτόν τον κλάδο, να δώσουμε περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές, πώς θα πείσουμε περισσότερα νέα παιδιά να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο της τεχνικής εξειδίκευσης», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εργαζόμενους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και πάλι την ταβέρνα «Κρητικός» του Δημήτρη Καρκανοραχάκη, η οποία προσφέρει σε άπορους συμπολίτες μας δωρεάν γεύματα και, μεταξύ άλλων, είχε την ευκαιρία να αναδείξει κρίσιμες πτυχές των παρεμβάσεων σημαντικής κοινωνικής στήριξης της κυβέρνησής του, όταν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος τον συνεχάρη για την πολιτική «στέγαση και εργασία». Ο πρωθυπουργός επέμεινε, μεταξύ άλλων, ότι «σκοπός δεν είναι μόνο να δώσουμε στέγη αλλά και εργασία για να μπορούν οι πολίτες να βγουν από το καθεστώς φτώχειας και να μπορούν να στηρίζουν τους εαυτούς και τις οικογένειές τους».

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή στις 5/5