Πιστός στο πνεύμα μια στείρας αριστεροσύνης ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθων Ηλιόπουλος εμφανίστηκε αρνητικός σε όλα, καθώς -κατά σειρά- τάχθηκε κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, δηλώνοντας αντίθετος με την αναθεώρηση του άρθρου 16, κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ενώ με την ιατρική του ιδιότητα δεν παρέλειψε να χαϊδέψει ελαφρώς και το αντιεμβολιαστικό κίνημα για προφανείς μικροκομματικούς λόγους.

 Όπως δήλωσε ο καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το οποίο ως γνωστόν είναι ιδιωτικό, με τα υψηλότερα δίδακτρα παγκοσμίως, κατά την άποψή του τα πανεπιστήμια θα πρέπει να παραμείνουν δημόσια. «Ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα θέλουμε; Ναι ή όχι;», ρωτήθηκε (Σκάι) και απάντησε «όχι εγώ».

 Ο κ. Ηλιόπουλος εμφανίστηκε αρνητικός και για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, αν και στο Χάρβαρντ υπάρχει Αστυνομία. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, όπως άλλωστε γράφει σε ανάρτησή του, στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ γίνονται διαδηλώσεις «στις οποίες πρωτοστατεί ο πρύτανης», αλλά «δεν πέφτουν μολότοφ».

 Υπονόμευση ΣΥΡΙΖΑ

 Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην περίοδο της πανδημίας και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τον εμβολιασμό κατά το δυνατόν του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού, βλέποντας και εκεί μόνο λάθη και παραλείψεις. Κατέκρινε τόσο τα ποσοστά εμβολιασμού κατά του ιού στη χώρα -και γενικώς την πολιτική εμβολιασμού- όσο και τα κίνητρα που έδωσε η κυβέρνηση στους πολίτες ώστε να εμβολιαστούν, θεωρώντας ότι δεν είναι επαρκή.

 Ο Όθων Ηλιόπουλος προχώρησε σε μια αλλοίωση της πραγματικής εικόνας, καθώς υποστήριξε πως έχουμε 63% ποσοστό εμβολιασμού (ενώ στην πραγματικότητα έχουμε 74,7%) και πως δεν δόθηκε κανένα θετικό κίνητρο εμβολιασμού. Πράγμα, φυσικά, το οποίο δεν υφίσταται εκ των πραγμάτων.

 Απάντηση αρμοδίως

 «Τα ποσοστά εμβολιασμού θα ήταν ακόμη καλύτερα αν δεν είχαμε ως τροχοπέδη τη συστηματική υπονόμευση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. «Ο καθηγητής Ιατρικής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνας Ηλιόπουλος, τοποθετήθηκε για τον εμβολιασμό μην έχοντας γνώση των πραγματικών στοιχείων της χώρας», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

 «Για χάρη του δημόσιου διαλόγου ενημερώνουμε ότι το ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα είναι 74,7% με μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση 75,16% και η Ελλάδα βρίσκεται στη 12η θέση από τις χώρες της ΕΕ. Στον ενήλικο πληθυσμό το ποσοστό εμβολιασμού με τουλάχιστον μία δόση είναι 85%», εξήγησε, ενώ πρόσθεσε: «Η επιχείρηση “Ελευθερία” αποτελεί πρόγραμμα-υπόδειγμα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουν επιτευχθεί 22.000.000 εμβολιασμοί σε δημόσιες δομές της χώρας, περισσότεροι από 200.000 κατ’ οίκον εμβολιασμοί και περισσότεροι από 70.000 εμβολιασμοί με κινητές μονάδες σε οίκους ευγηρίας, απομακρυσμένες περιοχές και κάλυψη ειδικών ομάδων», κατέληξε ο γενικός γραμματέας.

 Πολακισμός Ζουράρι

 Τα πέτυχε τα πέντε λεπτά προσοχής ο Κώστας Ζουράρις, γνωστός στην πολιτική του διαδρομή μόνο για τις μεταγραφές του από κόμμα σε κόμμα και τις γραφικές δηλώσεις του. Χθες όμως ξεπέρασε και τον ίδιο του τον εαυτό, σε μια εμφάνιση απείρου κάλλους στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Αποφασίζοντας να βγει από το πλαίσιο των ερωτήσεων και να θέτει και να απαντά στα δικά του ερωτήματα, καθώς ως πολίτης είναι «συνιδιοκτήτης» του σταθμού, άρχισε να καταφέρεται εναντίον της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως που θέσπισε το μέτρο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και να ισχυρίζεται ότι αυτό δεν πλήττει «τα πλουσιόπαιδα και τα κωλόπαιδα που έχουν λεφτά, γιατί όποιος έχει 9.000 ευρώ μπορεί να πάει σε ιδιωτικό, όποιος δεν έχει 9.000 ευρώ δεν μπορεί να πάει».

 Όταν ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Ιάσων Φωτήλας, του ζήτησε να πάρει πίσω τη φράση «κωλόπαιδα», καθώς, όπως είπε, προσβάλλει τα παιδιά και τις οικογένειές τους, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με ένα χυδαίο σεξουαλικό υπονοούμενο, απάντησε: «Φωτήλα, εσένα θα πάρω πίσω». Εμβρόντητοι τόσο η οικοδέσποινα Μαρία Σαράφογλου όσο και οι υποψήφιοι βουλευτές Ιάσων Φωτήλας (ΝΔ), Αντώνης Σαουλίδης (ΠΑΣΟΚ) και Γιώργος Πέρρος (ΚΚΕ) επέλεξαν να μη δώσουν συνέχεια στο ρεσιτάλ ασυναρτησίας και χυδαιότητας, παρά τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Είχε προλάβει πάντως να πει και το εξόχως πολιτικό, αριστερό και προοδευτικό για το πρόγραμμα του κόμματος με το οποίο πολιτεύεται: «Το πρόγραμμα να το ζητήσετε από τις καφετζούδες»...

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή