Στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί;» με τον Σωτήρη Ξενάκη και τον Βασίλη Σκουρή μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ερωτηθείς για το θέμα που προέκυψε στον ΣΥΡΙΖΑ και την Ομάδα των 53 και τα τοπικά νομίσματα δήλωσε: «Άνευ ουσίας η συζήτηση για τα τοπικά νομίσματα καθώς εμφανίζει ως φόβο κάτι που δεν υπάρχει, είναι ένα θέμα ανύπαρκτο».

Σχετικά με το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών σχολίασε πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ νικήσει στις εκλογές θα κάνει την Ελλάδα μια κανονική χώρα και όχι μια χώρα Μπανανία. 
Εκτίμησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει καλύτερα από ό,τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και πως ο στόχος της πρωτιάς θα επιτευχθεί, τονίζοντας: «Ο  ΣΥΡΙΖΑ θα πάει πολύ καλύτερα από ό,τι του δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Ο στόχος της πρωτιάς είναι απολύτως εφικτός. Κυριακή κοντή γιορτή. Μετά τις εκλογές ο καθένας με τα κιλά του θα συμβάλει και στις προγραμματικές συγκλίσεις και στην επιλογή των προσώπων. 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Παπαδημούλη

Για τα τοπικά νομίσματα

Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Είναι μια συζήτηση άνευ ουσίας με μπόλικη μικροπολιτική η οποία για λόγους εκλογικής σκοπιμότητας κάνει ζημιά στη χώρα και στην οικονομία της  καθώς εμφανίζει ως φόβο κατι που δεν υπάρχει. Επομένως για ένα μη θέμα νομίζω ότι είναι ντροπή να του  δίνουμε τόση σημασία. Δεύτερον  δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει συζητηθεί πουθενά στο κόμμα σε συλλογικό επίπεδο. Επομένως είναι ένα θέμα κατά τη γνώμη μου ανύπαρκτο.

Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πετύχει τον στόχο του και κερδίσει τις εκλογές όχι μόνο δεν θα τεθεί θέμα νομίσματος αλλά θα ανέβει αρκετά σκαλιά μέσα στην Ευρώπη η Ελλάδα και η ελληνική κοινωνία. Θα ανακτήσουμε ταχύτερα την επενδυτική βαθμίδα, θα κάνουμε τη χώρα μια κανονική δημοκρατία και όχι μια Μπανανία που θα παρακολουθεί ο Μητσοτάκης με ΕΥΠ και Predator από το Μαξίμου τους αντιπάλους του και θα μειώσουμε και τις ανισότητες και τη διαφθορά. 

Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ:  Απ’ όσο γνωρίζω αυτό δεν έχει αιτηθεί και εγκριθεί ούτε στην τάση των 53.

Αναφορικά με την έκθεση της PEGA για το θέμα των υποκλοπών

Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Για την κατάσταση της χώρας με κυβέρνηση Μητσοτάκη την εικόνα τη δίνουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων όπου σε όλο τον φιλοκυβερνητικό Τύπο δεν υπάρχει η είδηση, και η είδηση είναι ότι την έκθεση αυτή που είναι κόλαφος για τον κ. Μητσοτάκη το Μαξίμου, τον Δημητριάδη, το καθεστώς αυτό που σε συνέργια Predaton-ΕΥΠ-Μαξίμου ξεφτίλισε τη χώρα παρακολουθώντας δημοσιογράφυς, στρατηγούς, το μισό υπουργικό συμβούλιο, πολιτικούς αντιπάλους αυτή την έκθεση στο σύνολό της, που περιλαμβάνει αυτό το κεφάλαιο κατακραυγή για το καθεστώς Μητσοτάκη, την ψήφισαν και οι ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Για το διασυρμό της χώρας φταίει αυτός που κάνει αυτές τις αθλιότητες όχι αυτός που τις καταγγέλλει για να διορθωθούν. Τα ερωτήματα είναι δύο, πρώτον, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτείνει  μερικά πράγματα και ζητά μερικές δεσμεύσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ και μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ αυτά είναι αυτονόητα ότι θα γίνουν, για τον Μητσοτάκη που μας πουλάει το «μένουμε Ευρώπη» και παριστάνει στον κατεξοχήν ευρωπαϊστή την ώρα που ακολουθεί πρακτικές που θυμίζουν Όρμπαν οι προτάσεις του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου είναι κάτι που τον ενδιαφέρει να το εφαρμόσει; Τον Ιούνιο αυτή η σύσταση με το πακέτο των προτάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου θα ψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία και από την ολομέλεια.

Ερωτηθείς αν μπορούν να μπουν σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ μετά τους όρους που θέτει

Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Θα μιλήσει ο λαός στις εκλογές, κατά τη γνώμη μου ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει πολύ καλύτερα από ότι του δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Ο στόχος της πρωτιάς είναι απολύτως εφικτός όταν όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν 12-15% αναποφάσιστους και η παράδοση των τελευταίων χρόνων δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να πετυχαίνει σημαντικά καλύτερα ποσοστά στην κάλπη από ότι του δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Κατά τα άλλα Κυριακή κοντή γιορτή. Μετά τις εκλογές ο καθένας με τα κιλά του θα συμβάλλει και στις προγραμματικές συγκλίσεις και στην επιλογή των προσώπων.


Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Παπαδημούλη παρακάτω: