«Βλέπω με μεγάλη στεναχώρια και αγωνία τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, στα Παραπολιτικά 90.1 Fm και την εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νόμιμα εκλεγμένα εκπρόσωπος του κόμματος, ανέλαβε την προεδρία του κόμματος που βρίσκεται ήδη σε κρίση, μετά την διπλή, οδυνηρή του ήττα στις βουλευτικές εκλογές. Με ευθύνη και του Στέφανου Κασσελάκη αυτή η κρίση παίρνει διαλυτικά χαρακτηριστικά».

Διαβάστε ακόμα: Πυρά Παπαδημούλη κατά Κασσελάκη: Δεν είναι αυτοκράτορας, ο πρόεδρος πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει


Δημήτρης Παπαδημούλης: Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξαν πρόεδρο, όχι αυτοκράτορα


«Τα μέλη του κόμματος, σύμφωνα με το καταστατικό, εξέλεξαν πρόεδρο, όχι αυτοκράτορα, που σημαίνει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως και κάθε πρόεδρος, έχει την ευθύνη και την εντολή να προσθέτει, να πολλαπλασιάζει, να ενώνει, να συνθέτει, όχι να διχάζει, όχι να διαιρεί », δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Με θλίβει να βλέπω συντρόφους μου να χαίρονται, να πανηγυρίζουν, να χειροκροτούν όταν αποχωρούν σύντροφοί μας, που υπήρξαν κορυφαία στελέχη και του κόμματος και σημαντικοί υπουργοί της κυβέρνησης», συμπλήρωσε.

Για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «Χρειάζεται μια ριζική αλλαγή πορείας με την ευθύνη όλων. Η πραγματικότητα είναι δυστυχώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το 18% του Ιουνίου έχει μια καθοδική τροχιά».

Σχετικά με τη δική του στάση, κι αν θα συνεχίσει να συστρατεύεται με το κόμμα δήλωσε:« Η αγωνία μου για την πορεία αυτού του χώρου και η σταθερή επιθυμία μου για ενότητα θα παραμείνουν μέχρι την τελευταία στιγμή. Αν δεν υπάρξει αλλαγή ριζική συμπεριφοράς, τρόπου σκέψης, σεβασμού στο καταστατικό από τον πρόεδρο και την ηγετική ομάδα, μπορεί να έχουμε και χειρότερες εξελίξεις και πρέπει αυτό να αποτραπεί».