«Το ΠΑΣΟΚ βάζει ως προϋπόθεση να μην είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος και έως εκ τούτου δεν μπορεί να χτιστεί συνεργασία πάνω σε τέτοιες λογικές», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί;» με τον Σωτήρη Ξενάκη και τον Βασίλη Σκουρή, ο υποψήφιος βουλευτής βόρειου τομέα Αθηνών με τη ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως με το «ΣΥΡΙΖΑ και την Ελληνική Λύση μας χωρίζει χάσμα».



Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γ. Κουμουτσάκου στα Παραπολιτικά 90,1:

Γ.ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Για μας το ζήτημα είναι πρωτίστως ζήτημα σταθερής και στιβαρής διακυβέρνησης. Η περίοδος παντού στον κόσμο είναι περίοδος κρίσεων, οι κρίσεις δεν τελειώσανε, είναι η νέα μας κανονικότητα για αυτό χρειάζονται κυβερνήσεις που μπορούν κάνουν γρήγορες εκτιμήσεις των καταστάσεων και άρα να παίρνουν γρήγορες αποφάσεις άρα συμπαγείς κυβερνήσεις.

Ερωτηθείς αν θα συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ

Γ.ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Το ΠΑΣΟΚ έχει δείξει με τις δηλώσεις του προέδρου του ότι βάζει ως προϋπόθεση οποιαδήποτε συνεργασίας το να μην είναι πρωθυπουργός ο Κυρ. Μητσοτάκης δηλαδή ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Πέραν του ότι έχει μια βαριά αντιδημοκρατικότητα αυτό, πρέπει να πω ότι δεν μπορεί να χτιστεί μια κυβέρνηση συνεργασίας πάνω σε εκβιασμούς δηλαδή για να έρθω πρέπει να μην είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Μάλιστα στις δεύτερες κάλπες είναι λογικό η απόσταση να έχει διευρυνθεί μεταξύ του πρώτου και του τρίτου κόμματος, εμείς θα αγγίζουμε την αυτοδυναμία το δε ΠΑΣΟΚ θα υποστεί την πίεση μιας δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης που θα το συμπιέσει επομένως δεν μπορεί να χτιστεί συμμαχία πάνω τέτοιες λογικές.

Γ.ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Ο κ. Ανδρουλάκης σε έναν ιδιότυπο μικρομεγαλισμό δεν μπορεί να επιβάλλει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας ως τρίτο κόμμα. Εάν επιμείνουν σε αυτό τον εκβιασμό θα αναλάβουν και την ευθύνη της ανάγκης να λυθεί το αδιέξοδο και δεν μπορεί να λυθεί με κανέναν άλλο τρόπο πέραν από εκλογές. Την αποκλειστική ευθύνη θα έχει εκείνος που είδε τον ίσκιο του ψηλό και εκβίασε ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα, εκείνος θα έχει την ευθύνη και θα υποστεί και τις συνέπειες σε τρίτες κάλπες.

Ερωτηθείς αν υπάρχει άλλος κυβερνητικός εταίρος εκτός του ΠΑΣΟΚ

Γ.ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω κανέναν στον ορίζοντα. Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει χάσμα, με την Ελληνική Λύση αν μπει στη Βουλή το ίδιο. Δεν ξέρω αν στις δεύτερες κάλπες τα μικρότερα κόμματα μπουν στη Βουλή, θα είναι εξαιρετικά πολωμένο το κλίμα.

Ερωτηθείς ποια κόμματα εκτιμά ότι θα μείνουν εκτός Βουλής

Γ.ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 αυτά είναι τα δύο κόμματα που φλερτάρουν με το όριο της ένταξης.

Για τις δημοσκοπήσεις

Γ.ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Οι δημοσκοπήσεις όσο πλησιάζουμε στις κάλπες δείχνουν ότι διευρύνεται η διαφορά αυτό δείχνει ότι παίρνουν αέρα τα πανιά μας αλλά δεν παίρνουν αέρα τα μυαλά μας. Είμαστε πολύ προσεκτικοί και θα συνεχίσουμε να κάνουμε μια καμπάνια και να παρουσιάσουμε τον ελληνικό λαό τον απολογισμό και το πρόγραμμά μας.

Για τις τελευταίες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

Γ.ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Η πολιτική είναι μια ζωντανή διαδικασία, δεν σημαίνει ότι αυτό που ειπώθηκε πριν δέκα μέτρα δεν μπορεί να συμπληρωθεί ή να βελτιωθεί αν αυτό κρίνεται στην πορεία των πραγμάτων. Δεύτερον, εφόσον υπάρχει η πεποίθηση ότι η ελληνική οικονομία θα τρέξει με αναπτυξιακούς ρυθμούς εφόσον εφαρμοστεί το πρόγραμμα που ανακοινώσαμε, γιατί θα πρέπει να μην ανακοινώσουμε κάποιες δυνατότητες που θα μας δίνει το αναπτυξιακό πρόγραμμα που έχουμε μπροστά μας. Αναγνωρίστε μας το δικαίωμα να ξεδιπλώνουμε την εκλογική μας στρατηγική το θέμα είναι αν αυτό είναι ανεδαφικό ή όχι, εφόσον δεν είναι ανεδαφικό μας αναγνωρίζετε την δυνατότητα να έχουμε μια στρατηγική.

Για τα τοπικά νομίσματα

Γ.ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Από ένα χώρο της Αριστεράς φαίνεται να εκπέμπονται περίεργα σενάρια όσον αφορά το νόμισμα και τη σταθερότητα της εθνικής οικονομίας. Ξεκίνησε ο κ. Βαρουφάκης ακολουθεί ο κ. Τσακαλώτος, δεν λεω ότι είναι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όμως ήταν σκέψεις που μελέτησε μια σοβαρή μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, όλα αυτα είναι πηγή ανησυχίας. Ξέρω η πρώτη ανάγνωση είναι ότι είναι αστειότητες όμως είναι επικίνδυνες αστειότητες και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπιστούν και θα πρέπει οι άνθρωποι οι οποίοι εμπλέκονται στην υπογραφή αυτού του κειμένου να κάνουν μια ξεκάθαρη τοποθέτηση ότι αποκηρύσσουν αυτό το πράγμα.