«Η συζήτηση για παράλληλα συστήματα εκλογικών αποτελεσμάτων είναι κακιά και δημιουργεί ένα στίγμα στην εικόνα της χώρας», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με την Νίκη Λυμπεράκη ο υποψήφιος βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος


Αναλυτικά οι δηλώσεις του 


Κληθείς να σχολιάσει τα περί παράλληλων συστημάτων των εκλογικών αποτελεσμάτων: Νομίζω ότι αυτή η συζήτηση διαμορφώνει μια εικόνα κακιά για την ελληνική δημοκρατία, αχρείαστη και αβάσιμη. Δεν θα με απασχολήσουν οι εσωτερικές ανησυχίες ή η προσπάθεια διαμόρφωσης και δημιουργίας εντυπώσεων από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, εγώ είμαι κατηγορηματικά αντίθετος σε αυτό όχι για μικροκομματικούς λόγους άλλα για εθνικούς λόγους. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να προχωράει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια κίνηση, σε μια συζήτηση που δημιουργεί ένα στίγμα στην εικόνα της χώρας όσον αφορά τη λειτουργία της δημοκρατίας. Το θεωρώ απαράδεκτο.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι μπορεί την Κυριακή να έχουμε αμφισβήτηση των εκλογικών αποτελεσμάτων από την αξιωματική αντιπολίτευση: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα το οποίο μας έχει εκπλήξει πολλές φορές αρνητικά, θα ήθελα να μην συμβεί. Θεωρώ ότι περνούν το κατώφλι της λογικής αυτές οι στάσεις.

Αναφορικά με τη δήλωσή του ότι χρειάζεται μια νέα συμφωνία με τους νέους: Υπάρχει μια γενιά θυμού και απογοήτευση γιατί σκεφτείτε ότι ένας σημερινός 25αρης έχει ζήσει 15 χρόνια από τη ζωή του μέσα σε αλλεπάλληλες κρίσεις. Η πανδημία έβαλε τη ζωή τους σε pause, σταμάτησε η ζωή τους όπως ήταν, ζήσανε συνθήκες που δεν τις ξέρανε, πιέστηκαν οι οικογένειές τους. Είναι μια γενιά θυμωμένη, πρέπει να τους δούμε στα μάτια, να κατανοήσουμε ότι είναι θυμωμένοι και να μιλήσουμε μαζί τους. Η σκέψη μου που επιγραμματικά λέγεται ένα «new deal με την νεολαία» εμπνέεται από μια λογική του «έλα όπως είσαι». Ελάτε με τα σκουλαρίκια σας, με τα τατουάζ σας, με τις σκέψεις σας, με το θυμό σας να μιλήσουμε και να κάνουμε έναν εξαντλητικό διάλογο επίμονο, πολλές φορές θα είναι και επίπονος αλλά πρέπει να μιλήσουμε αλλά και να ακούσουμε τους νέους. Νομίζω ότι θα καταλήξουμε μέσα από μια έντιμη συζήτηση σε πράγματα που πρέπει να γίνουν.

Για την αυτοδυναμία: Η αυτοδυναμία δεν είναι μια εγωιστική επιδίωξη της ΝΔ, είναι μια ανάγκη της εποχής και μια εθνική ανάγκη. Η περίοδος των κρίσεων δεν έχει σταματήσει, οι κρίσεις είναι η νέα κανονικότητα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκόσμια.

Για το ζήτημα των υποκλοπών: Το θέμα των υποκλοπών ήταν ένα ζήτημα σοβαρό που αφορούσε τη δημοκρατία μας, οι θεσμικές λειτουργίες εξαντλήθηκαν από την κυβερνηση της ΝΔ, το ζήτημα αυτό είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης. Πιστεύω ότι το κομματικό σύστημα στο σύνολό του οφείλει με τη στάση του να ενθαρρύνει τη Δικαιοσύνη να προχωρήσει γρήγορα. Αν όλοι ενθαρρύνουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει η δουλειά της αποτελεσματικά και γρήγορα νομίζω ότι πολύ γρήγορα θα γυρίσουμε σελίδα.