Παράλληλη μάχη φαίνεται ότι δίνουν οι πολιτικοί αρχηγοί της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ μόλις δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, αφού σήμερα και οι δύο πραγματοποίησαν ομιλίες σε περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε ομιλία στον Βόλο και ο Αλέξης Τσίπρας στη Λάρισα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εντολή -όπως είπε- για να αλλάξει οριστικά την Ελλάδα και αν έπρεπε να απομονώσει έναν στόχο, δεν είναι άλλος από τις καλύτερες αμοιβές για όλους. «Σε δέκα μέρες από σήμερα θα έχουμε την μεγάλη νίκη, τη δεύτερη κυβερνητική θητεία της ΝΔ. Θα μας δώσετε την εντολή να αλλάξουμε οριστικά την Ελλάδα. Γιατί κάποιοι, που είναι σήμερα στη Θεσσαλία, στη Λάρισα ονειρεύονται και πάλι την εξουσία, απειλώντας μας ότι την δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς. Πράγματι θα είναι αλλιώς, διότι όλα είναι αλλιώς και σίγουρα καλύτερα από το παρελθόν» είπε ο πρωθυπουργός στην έναρξη της ομιλίας του σε εκδήλωση της ΝΔ στο εκθεσιακό κέντρο του Βόλου συγχαίροντας παράλληλα τη ΔΑΠ που κέρδισε τις φοιτητικές εκλογές.

«Η Μαγνησία, η Θεσσαλία, η Ελλάδα θα πουν όχι σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά, δίνοντας με την ψήφο σας μια δεύτερη ισχυρή εντολή στην προκοπή» τόνισε.

«Λένε κάποιοι ότι αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες. Λάθος είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών. Γιατί μας βρίσκουν σε ένα σταυροδρόμι επιλογής, όχι ανάμεσα σε δύο κόμματα που θα κυβερνήσουν για μια τετραετία, αλλά ανάμεσα σε δύο κόσμους που θα καθορίσουν την εθνική πορεία για μια δεκαετία. Είτε συνεχίζοντας στο δρόμο της σιγουριάς και της προόδου είτε ρισκάροντας νέες περιπέτειες» είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης από Βόλο: «Η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019»

Αναφέρθηκε αναλυτικά στις κρίσεις που αντιμετώπισε με επιτυχία, όπως είπε, η κυβέρνηση, ενώ τόνισε ότι όλα όσα υποσχέθηκε το 2019 τα έκανε πράξη παρά τις μεγάλες δυσκολίες. «Η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η χώρα βρίσκεται κοντά στη κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας που όμως για να την πάρουμε χρειάζεται μια κυβέρνηση σταθερή και αποτελεσματική. Επίσης, μίλησε για τις προτεραιότητες της επόμενης τετραετίας λέγοντας ότι θα υλοποιηθούν όλα όσα περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι ο σημαντικότερος στόχος είναι οι καλύτεροι μισθοί για όλους.

Έπεσε σιωπή όταν ζήτησα τα προγράμματά μας να κοστολογηθούν από τρίτο ανεξάρτητο φορέα.

Ακόμα ανέφερε «Άλλα τους ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι άλλα απαντούσαν γι’ αυτό και έπεσε σιωπή, σιωπή. Όταν εγώ ζήτησα τα προγράμματά μας να κοστολογηθούν από έναν τρίτο ανεξάρτητο φορέα[…] Απέναντι ένα χάος με προτάσεις υποτίθεται συνεργασίας από τελικά αταίριαστους εταίρους. Πράγματι δεν μπορώ να παρακολουθήσω αυτήν την επικίνδυνη Βαβέλ της αντιπολίτευσης που μιλάει με ακατανόητες γλώσσες. Μπορώ όμως να διακρίνω τον γκρεμό στον οποίο μας οδηγούν. Επιμένω λοιπόν ότι σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον η Ελλάδα έχει ανάγκη όσο ποτέ από σιγουριά, από συνέχεια και από συνέπεια[…] Το δίλημμα λοιπόν της κάλπης είναι ξεκάθαρο: πάμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω; Θέλουμε αποτελέσματα ή πάλι ψέματα; Με λίγα λόγια θέλουμε τελικά Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ή ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα; Στις 21 Μαΐου οι πολίτες ναι θα επιλέξουν τελικά τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση που προτιμούν. Όσο πιο ισχυρή θα είναι η δύναμη του πρώτου και η απόσταση από τον δεύτερο, τόσο πιο εύκολη και αισιόδοξη θα είναι η επόμενη μέρα».

Ομιλία στον Βόλο

Live | Από τον Βόλο ανοίγουμε πανιά για τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Έχοντας τον αέρα της νίκης και την ευθύνη της εθνικής πορείας. Με ψηλά τις σημαίες, το βλέμμα και τις καρδιές μας. Για την Ελλάδα που προχωράει Σταθερά, Τολμηρά, μόνο Μπροστά!

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Thursday, May 11, 2023

Τσίπρας από Λάρισα: «Ήρθε η ώρα της αλλαγής»

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας περιοδεύει στη Θεσσαλία, από όπου ζήτησε πολιτική αλλαγή, στέλνοντας ένα καθαρό και αποφασιστικό μήνυμα για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Την βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές θα είναι πρώτος και με διαφορά εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας και εξαπέλυσε επίθεση στο «καθεστώς Μητσοτάκη», λέγοντας: «Ως εδώ! Ως εδώ με την αισχροκέρδεια, με την οικογενειοκρατία, με την ανισότητα, με την αδιαφορία, ως εδώ με την αλαζονεία. Ως εδώ με την αδικία. Ως εδώ με το καθεστώς Μητσοτάκη. Ήρθε η ώρα της αλλαγής!». Μίλησε ακόμα για «μια κυβέρνηση που δεν νοιάζεται για τους πολλούς κι έναν πρωθυπουργό που δεν νιώθει τους πολλούς και τα προβλήματά τους».

Θύμισε τα τελευταία λόγια του Μαρίνου Αντύπα: Ελευθερία, Ισότης, Αδελφότης και πρόσθεσε ότι σήμερα είναι επίκαιρα καθώς «οι ανισότητες διευρύνονται, οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Ένα αυταρχικό παρακράτος καταλύει βάναυσα τις ελευθερίες μας, ακόμη και αυτή των επικοινωνιών μας. Με κακόβουλα λογισμικά και παρακολουθήσεις». Η αδελφότητα η ενότητα του λαού μας είναι το μόνο όπλο του απέναντι στις δυσκολίες που περνά, ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε απευθυνόμενος σαφώς προς τον κ. Ανδρουλάκη «Και ελπίζω αύριο να μη μας πούνε ότι κλέβουμε και τα συνθήματα του Μαρίνου Αντύπα …». 

Ακολούθως, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί γνήσιο εκφραστή και κορμό της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης του τόπου μας. «Και αν τα ιδανικά και οι αξίες του, τα συνθήματά μας αυτά, είναι ξανά επίκαιρα είναι γιατί έχουμε τη χειρότερη δεξιά κυβέρνηση της μεταπολίτευσης που τα έχει κάνει επίκαιρα. Και γιατί όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτή η κυβέρνηση θα ηττηθεί μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ τη νικήσει. Και θα τη νικήσουμε. Να είστε σίγουροι».

Ομιλία στη Λάρισα. #ΣΥΡΙΖΑΠΣ #ΔικαιοσύνηΠαντού #εκλογές2023

Posted by Alexis Tsipras on Thursday, May 11, 2023

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ