Στο «Κάλπη 23» μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στη Β’ Πειραιά Γιώργος Βρεττάκος, ένας από τους υποψηφίους που ανήκουν στη νέα γενιά της παράταξης.

Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε αναφέρεται στα διλήμματα των εκλογών και στο όραμά του για τη Β’ Πειραιά, ενώ τονίζει ότι κατά την τετραετία Μητσοτάκη η κυβέρνηση «έχει επιδείξει αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα». Επίσης υπογραμμίζει ότι οι πολλαπλές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα «έχουν θετικό πρόσημο και πάνε την Ελλάδα μπροστά» και ότι τόσο ο ίδιος όσο και ευρύτερα η Νέα Δημοκρατία θα δώσουν μάχη για «μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση στο τιμόνι της χώρας, αναπτύσσοντας σταθερό και αποφασιστικό βηματισμό για το μέλλον».

Ακόμα, και σε σχέση με την υποψηφιότητά του, καθιστά σαφές ότι είναι απαραίτητο να ακούει τις ανησυχίες και τις ανάγκες των συμπολιτών του και να διασφαλίζει ότι θα αντιμετωπιστούν με υπευθυνότητα. Οσο για την πρότασή του σχετικά με τη διεξαγωγή του «Salamis Forum», ενός διεθνούς συνεδρίου γεωπολιτικής και ασφάλειας, υπογραμμίζει ότι, αν κατορθώσει να εκλεγεί, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η υλοποίησή του.

Κύριε Βρεττάκο, πώς αξιολογείτε το έργο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και ποια είναι η γνώμη σας ενόψει των εθνικών εκλογών;

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις απαιτητικές προκλήσεις έχει ανταποκριθεί με επιτυχία. Από την έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης και την ανακούφιση της χώρας από τα Μνημόνια μέχρι την αντιμετώπιση των προκλήσεων που δημιουργήθηκαν από την πανδημία COVID-19, αλλά και την ενεργειακή κρίση. Η κυβέρνηση έχει επιδείξει αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Παράλληλα, έχει προωθήσει πολλαπλές μεταρρυθμίσεις σε πολλούς τομείς, όπως η φορολογική μεταρρύθμιση, η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η απλοποίηση των διαδικασιών. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις έχουν στόχο τη βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής ευημερίας, καθώς και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας. Επομένως, ο απολογισμός της κυβέρνησης έχει θετικό πρόσημο και πάει την Ελλάδα μπροστά.

Είστε και πάλι υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Πειραιά, μετά την επιτυχημένη υποψηφιότητά σας στις εθνικές εκλογές του 2019 στην ίδια εκλογική περιφέρεια, όπου καταλάβατε τη θέση του πρώτου επιλαχόντα. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας σήμερα;

Σ
τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου του 2019 συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Πειραιά και κατάφερα να κατακτήσω την τρίτη θέση με 10.471 ψήφους μέσα σε 18 ημέρες προεκλογικής περιόδου. Αυτή η εμπειρία μού δίδαξε πόσο σημαντικό είναι να ακούμε τις ανησυχίες και τις ανάγκες των συμπολιτών μας και να διασφαλίζουμε ότι τις αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Πιστεύετε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει την ικανότητά της να διαχειρίζεται κρίσεις και να προωθεί μεταρρυθμίσεις, εμπνέοντας έτσι εμπιστοσύνη στον λαό;

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξαν τα προηγούμενα χρόνια, μέσα σε πρωτοφανείς δυσκολίες και αβεβαιότητες, πως μπορούν να κάνουν πράξη τα παραπάνω στον μέγιστο βαθμό. Θα πρέπει, λοιπόν, να δώσουμε τη μάχη για να γίνουν αυτά πράξη, με μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση στο τιμόνι της χώρας, αναπτύσσοντας σταθερό και αποφασιστικό βηματισμό για το μέλλον.

Πρόσφατα, στην εκδήλωσή σας στη Σαλαμίνα, προτείνατε τη διεξαγωγή του «Salamis Forum». Θα θέλατε να μας πείτε δύο λόγια για την πρόταση αυτή;

Ενας από τους προσωπικούς μου στόχους είναι να διοργανώσω ένα διεθνές συνέδριο γεωπολιτικής και ασφάλειας στο νησί μας, το οποίο θα ονομάζεται «Salamis Forum». Σκοπός του θα είναι να προσελκύει διπλωμάτες, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπουργούς Αμυνας και Εξωτερικών, καθώς και αρχηγούς κρατών από όλο τον κόσμο, προκειμένου να συζητούν τα θέματα της γεωπολιτικής και της ασφάλειας για μερικές ημέρες κάθε χρόνο. Το συνέδριο θα διεξαχθεί σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου έλαβε χώρα η Ναυμαχία της Σαλαμίνας, με στόχο να φέρει τη Σαλαμίνα στο προσκήνιο των εξελίξεων και να αναδείξει το νησί μας διεθνώς. Αυτή η ιδέα υπάρχει στο μυαλό μου εδώ και πολύ καιρό και, αν με επιλέξουν οι πολίτες και καταφέρω να εκλεγώ στο Κοινοβούλιο, θα προσπαθήσω να την υλοποιήσω με όλη μου τη δύναμη.

Δημοσιεύτηκε στο ένθετο «Κάλπη 23» των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 6/5