Για το διακύβευμα των προσεχών εκλογών μίλησε στο «Κάλπη 23» ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών με τη Ν.Δ., Τάσος Χατζηβασιλείου, ενώ έστειλε το μήνυμά του για όσα κατόρθωσαν η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτή την τετραετία.

Στη συνέντευξή του αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα συνεκμετάλλευσης κοιτασμάτων με την Τουρκία και, φυσικά, στις Σέρρες, όπου κατέρχεται υποψήφιος.

Ποιο είναι, κατά τη γνώμη σας, το διακύβευμα των εκλογών και πόσο εφικτός είναι για τη Ν.Δ. ο στόχος της αυτοδυναμίας;

Το διακύβευμα των εκλογών είναι ένα: Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της προκοπής και της σταθερότητας, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ή θα επιτρέψουμε πισωγυρίσματα στους επικίνδυνους πειραματισμούς του παρελθόντος; Ο στόχος της αυτοδυναμίας δεν είναι κομματική εμμονή και δεν εδράζεται σε ιδεοληψίες. Είναι εθνική αναγκαιότητα. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, για να παραμείνουμε στον δρόμο της ανάπτυξης. Οι συνθήκες διεθνώς είναι δύσκολες και μοναδική εγγύηση για τη σταθερότητα του τόπου αποτελεί μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μια κυβέρνηση που θα μπορεί να λαμβάνει γρήγορα και αποτελεσματικά δύσκολες αποφάσεις, όταν αυτό χρειάζεται. Δίχως κομματικά παζάρια. Αυτή τη στιγμή, μόνο η παράταξή μας φέρνει στο τραπέζι μια ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης. Είμαι βέβαιος ότι στον πυκνό πολιτικό χρόνο μέχρι τις εκλογές οι πολίτες θα κατανοούν όλο και περισσότερο το όφελος της ψήφου υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Την 21η Μαΐου η λαϊκή ετυμηγορία θα δείξει τον δρόμο της αυτοδυναμίας.

Ανήκετε στη νεότερη γενιά βουλευτών. Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους νέους ανθρώπους ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης;

Πρώτα από όλα, τους προτρέπω να ψηφίσουν. Tα υψηλά ποσοστά αποχής βλάπτουν την ίδια τη Δημοκρατία. Και θα τους έλεγα ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δημιουργεί τις συνθήκες για να σταματήσει η μετανάστευση πολλών παιδιών στο εξωτερικό. Η Νέα Δημοκρατία στήριξε τους νέους στην πράξη κι όχι στα λόγια, όπως η Αριστερά, που διαμηνύει ότι δήθεν βρίσκεται κοντά τους. Η σημερινή κυβέρνηση αύξησε τον κατώτατο μισθό, μείωσε τη νεανική ανεργία και εφήρμοσε πολιτικές όπως το «Πρώτο ένσημο» και την πολιτική στέγασης με χαμηλότοκα δάνεια για νέους. Και στην επόμενη θητεία οι μεγάλες επενδύσεις θα δημιουργήσουν νέες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, ενώ θα αυξηθεί περαιτέρω ο κατώτατος μισθός. Ορισμένες πολιτικές δυνάμεις υποτιμούν τους νέους. Προσωπικά, έχω εμπιστοσύνη στη νέα γενιά. Είμαι βέβαιος ότι θα σταθεί με ωριμότητα μπροστά στο δίλημμα των εκλογών και θα δώσει εντολή στη Νέα Δημοκρατία να συνεχίσει να χτίζει ένα μέλλον στο οποίο κάθε νέος θα μπορεί να υλοποιήσει τα όνειρά του. 

Γίνεται πολύς λόγος για συνεκμετάλλευση πιθανών κοιτασμάτων. Πόσο μακριά βρίσκεται αυτό το ενδεχόμενο και τι πιθανότητες υπάρχουν να καθίσουμε με την Τουρκία στο τραπέζι και να συζητήσουμε για τη συνεκμετάλλευση;

Δεν υπάρχει περιθώριο για τέτοια συζήτηση. Ενόψει εκλογών και ελλείψει πειστικού αφηγήματος για τη «νέα Τουρκία», οι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν αυξήσει τη ρητορική πίεση προς την Ελλάδα. Μετά τις τουρκικές εκλογές, όποια και να είναι η λαϊκή ετυμηγορία, η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι ανοιχτή στον διάλογο με την Αγκυρα για τη μόνη μας διαφορά: τον καθορισμό ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Οταν η Τουρκία αποδεχθεί την ισχύ του Διεθνούς Δικαίου, τότε θα μπορούμε να συζητήσουμε ουσιαστικά για τη διευθέτηση αυτής της εκκρεμότητας. Ολα τα άλλα ζητήματα είναι εκτός ατζέντας.

Είστε εκ νέου υποψήφιος στον Νομό Σερρών. Ποιο είναι το όραμά σας για την περιοχή και οι προτεραιότητες για την επόμενη τετραετία;

Είμαι υποψήφιος στον τόπο όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα. Οι Σέρρες διαθέτουν τεράστιο αναπτυξιακό απόθεμα. Ξεχωρίζουμε στον πρωτογενή τομέα, στην επιχειρηματικότητα, στις υπηρεσίες και, ταυτόχρονα, διαθέτουμε πλούσια παράδοση και πολιτισμό. Αυτές είναι οι ατμομηχανές της τοπικής μας ανάπτυξης και αυτές πρέπει να αξιοποιήσουμε. Προτεραιότητα για μένα αποτελεί να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να παραμείνουν στον τόπο μας οι νέοι άνθρωποι. Να μπορούν να δημιουργήσουν πλούτο εδώ. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να τους χάνουμε στο εξωτερικό. Είναι χρέος μας να αγωνιστούμε πρώτα για εκείνους. Εφόσον οι συμπατριώτες μου με εμπιστευθούν ξανά, θα συνεχίσω να δουλεύω για την πατρίδα μου, τις Σέρρες, για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των συμπολιτών μου.

Δημοσιεύτηκε στο «Κάλπη 23» των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 13/5