Στο «Κάλπη 23» μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης.

Αναφερόμενος στις εκλογές, επισήμανε ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν με κριτήριο την ανοδική οικονομική πορεία της χώρας που έφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Σε σχέση με την ακρίβεια, κατέστησε σαφές ότι οι εξωγενείς παράγοντες που την έφεραν έχουν περιοριστεί από τις κυβερνητικές πρακτικές.

Αναφορικά με την απλή αναλογική, ξεκαθάρισε ότι η αντιμετώπιση των κρίσεων από την κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν θα μπορούσε να γίνει με κυβέρνηση περισσότερων κομμάτων, ενώ, απευθύνοντας μήνυμα προς τους νέους, υπογράμμισε ότι είναι λογικό να αμφισβητούν το πολιτικό σύστημα, όμως η κυβέρνηση απαντά στα προβλήματά τους στην ουσία. «Κάναμε πολλά και θα συνεχίσουμε ακόμα πιο έντονα την προσπάθεια», ανέφερε ως «υπόσχεση» προς τη νεολαία.

Με δεκάδες δισεκατομμύρια η κυβέρνηση επιδότησε το ρεύμα κάθε Ελληνα, τα καύσιμα, έως και τα τρόφιμα, όπως και την απώλεια εισοδήματος λόγω της πανδημίας


Μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εκλογών. Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι πολίτες;

Με το προφανές, ουσιώδες κριτήριο του αν θα συνεχίσουμε την ανοδική οικονομική πορεία της χώρας, η οποία σήμερα είναι πρωτοπόρος σε ρυθμούς ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη. Από αυτό θα ωφεληθεί κάθε Ελληνας, κυρίως όμως οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι νέοι. Για να επιτευχθεί αυτό, χρειαζόμαστε μια σταθερή κυβέρνηση, προσανατολισμένη στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και στην οικονομική ανάπτυξη. Παρά την πανδημία και την παγκόσμια οικονομική κρίση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε να στηρίξει όλες ανεξαιρέτως τις κοινωνικές ομάδες και τις οικονομικές δραστηριότητες της χώρας.

Μιλώντας όμως για τα οικονομικά, δεν θεωρείτε ότι η ακρίβεια, την οποία διαπιστώνει κάθε πολίτης καθημερινά στην τσέπη του, απειλεί πολύ σοβαρά το εισόδημα του μέσου πολίτη;

Η ακρίβεια αυτή είναι παγκόσμια και προήλθε από την οικονομική κρίση, την οποία προκάλεσαν η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία. Η διαφορά είναι ότι εμείς δώσαμε αναλογικά τα διπλάσια από ό,τι οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης. Με δεκάδες δισεκατομμύρια, τα οποία διέθεσε η κυβέρνηση για να επιδοτήσει το ρεύμα κάθε Ελληνα, τα καύσιμα, έως και τα τρόφιμα, όπως και την απώλεια εισοδήματος λόγω της πανδημίας, είναι φανερό στον κάθε πολίτη της χώρας ότι οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης είναι οι μικρότερες για τους Ελληνες σε σχέση με τους λοιπούς Ευρωπαίους.

Οι τελευταίες, πολύ θετικές κυβερνητικές εξαγγελίες έρχονται ως απόρροια των όσων πετύχαμε την προηγούμενη τετραετία και διότι η χώρα έχει επιστρέψει σε πρωτογενή πλεονάσματα. Εχουμε καλύψει τις δημοσιονομικές μας ανάγκες για τα επόμενα πολλά χρόνια, έχουμε πετύχει αύξηση του ΑΕΠ και με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας η χώρα την επόμενη τετραετία θα αλλάξει πρόσωπο. Θα συνεχίσουμε να ανακουφίζουμε τους πολίτες, ειδικά τους ευάλωτους και τη μεσαία τάξη. Στόχος μας, να επιστρέψουμε τα χρήματα που έχασαν τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Τι έχετε να σχολιάσετε για την απλή αναλογική, με την οποία θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές;

Οι στιβαρές και κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται παραδοσιακά από ισχυρές κυβερνήσεις και μάλιστα μονοκομματικές. Αντιμετωπίσαμε τη μεταναστευτική κρίση στον Εβρο και την εισβολή που επιχείρησε η Τουρκία, λόγω της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Αντιμετωπίσαμε την πρωτοφανή οικονομική κρίση και τις γεωπολιτικές προκλήσεις, γιατί είχαμε σταθερό προσανατολισμό και βούληση. Θα μπορούσαν να γίνουν όλα αυτά με κυβέρνηση περισσότερων κομμάτων

Λέγεται ότι οι νέοι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δεν έχουν την πρόθεση να πάνε να ψηφίσουν. Πώς το σχολιάζετε αυτό;

Εχετε κάποιο μήνυμα να στείλετε στους νέους; Είναι φυσικό η νέα γενιά, η οποία είναι ευφυής και ταλαντούχα, να αμφισβητεί συνολικά το πολιτικό σύστημα. Ομως η κυβέρνηση, για να απαντήσει στα προβλήματα της νέας γενιάς, προχώρησε στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων και πρωτοβουλιών, με στόχο να στηρίξει τη νεολαία και ειδικά τα νέα ζευγάρια: Επιδοτήσεις ενοικίου, χαμηλότοκα δάνεια, Youth Pass, σημαντική μείωση της ανεργίας των νέων, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία. Κάναμε πολλά και θα συνεχίσουμε ακόμα πιο έντονα την προσπάθεια.

Δημοσιεύτηκε στο «Κάλπη 23» των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 13/5