«Τις τελευταίες εβδομάδες ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει διολισθήσει σε λαϊκισμό και κοντά στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπμοπή «Στον αέρα» με την Νίκη Λυμπεράκη ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο Ρέθυμνο, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Εμφανίστηκε βέβαιος για την αυτοδυναμία της ΝΔ στις δεύτερες εκλογές.


Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Κεφαλογιάννη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, κος Γιάννης Κεφαλογιάννης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

«Σίγουρα είναι πολύ πιο ήπιο το κλίμα σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, το οποίο έχει ένα θετικό και ένα αρνητικό. Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχουν οι εντάσεις που είχαμε δει τις προηγούμενες δεκαετίες από την άλλη πράγματι υπάρχει μια απάθεια σε μια μερίδα του κόσμου για αυτό και εμείς προσπαθούμε να περάσουμε ξεκάθαρα το μήνυμα ότι ανεξάρτητα το τι μπορεί να πιστεύει ο καθένας είναι η γιορτή της δημοκρατίας και πρέπει με την ψήφο του να κάνει την επιλογή του. Είναι κρίμα να απέχει από τη διαδικασία», είπε σχετικά με το προεκλογικό κλίμα.

Ερωτηθείς αν έχουν κόψει τις γέφυρες συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Μετά λύπης μας βλέπουμε ότι τις τελευταίες κυρίως εβδομάδες ο κ. Ανδρουλάκης έχει διολισθήσει όλο και πιο πολύ προς κάποιες θέσεις και λαϊκισμού και πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ. Όσο επιμένει στην τακτική δε που λέει ότι ακόμα και αν είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ και προφανώς ο κ. Μητσοτάκης έχει την απόλυτη πεποίθηση ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, δεν θα συναινέσει σε αυτό το ζήτημα, κάτι το οποίο είναι κατά τη γνώμη μας και αντιδημοκρατικό, αλλά και εκτός του ευρωπαϊκού παραδείγματος. Όσο συνεχίζει να έχει θέσεις που είναι λίγο αμφιλεγόμενες όσον αφορά την αναθεώρηση του άρθρου 16, για την αξιολόγηση στο δημόσιο και μια σειρά από άλλες θέσεις που εμείς έχουμε πάγια πεποίθηση ότι πρέπει να προχωρήσουμε αντιλαμβάνεστε ότι προφανώς ο ίδιος έχει κόψει τις όποιες γέφυρες για μια ενδεχόμενη συνεργασία».

Με αφορμή τους υψηλούς τόνους του κ. Μητσοτάκη προς το ΠΑΣΟΚ, είπε: «Είναι μια εύλογη απάντηση στην τακτική, την οποία ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα με προσωπικές επιθέσεις εναντίον του κ. Μητσοτάκη και με πολύ βαρύτατες εκφράσεις όπως πρόσφατα στο debate ότι κάποιοι θα πρέπει να πάνε και φυλακή υπονοώντας ενδεχομένως και πολιτικούς της ΝΔ».

«Ο κόσμος αυτή τη στιγμή έχει προοικονομίσει ότι θα υπάρξουν και δεύτερες εκλογές που νομίζω ότι σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό η ψήφος στις πρώτες εκλογές θα ενέχει και ένα χαρακτηριστικό «ας δείξω μια διαμαρτυρία σε ένα βαθμό, και μια χαλαρότητα» κάτι που εμείς απευχόμαστε», σημείωσε.

Στην ερώτηση γιατί πιστεύει ότι διαμαρτύρονται, απάντησε: «Προφανώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ έχουν γίνει τόσα πολλά πράγματα σε δύσκολες συνθήκες, αντιλαμβάνομαι ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μπορεί να έχει διαφορετικούς λόγους να διαμαρτυρηθεί. Κάποιος ο οποίος μπορεί να πιέζεται οικονομικά, κάποιος ο οποίος θεωρεί ότι δεν προχωρήσαμε πολύ γρήγορα κάποιος μεταρρυθμίσεις όσο θα το ήθελε. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι και είναι εύλογο να υπάρχουν και διαμαρτυρίες αλλά σε κάθε περίπτωση όμως είμαστε πεπεισμένοι ότι αν πάμε σε μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση θα υπάρξει το ποσοστό αυτοδυναμίας το οποίο απαιτείται».

Όσον αφορά στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, είπε: «Το νοσοκομείο Ρεθύμνου θεωρείται το πιο καλά στελεχωμένο σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια. Πέρα από τα έργα υποδομών που έχουν προχωρήσει έχει προχωρήσει και η ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό. Πέρα από τους 33 μόνιμους γιατρούς δημιουργήθηκαν και 20 νέες οργανικές θέσεις στο νοσηλευτικό προσωπικό και είδαμε συνολικά γύρω στους 70 νέους νοσηλευτές να έρχονται στο νοσοκομείο Ρεθύμνου».

Για τον ΒΟΑΚ, ανέφερε ότι «το 2019 δεν υπήρχε η παραμικρή μελετητική ωριμότητα για ένα έργο που αυτή τη στιγμή φτάνει τα 302 χιλιόμετρα σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον. Σήμερα ένα τμήμα που αφορά από το Αγ. Νικόλαο μέχρι την Νεάπολη έχει στηθεί ήδη το εργοτάξιο και γίνονται οι πρόδρομες εργασίες, και τα άλλα δύο τμήματα έχει υπογραφεί η σύμβαση στο ΣΔΙΤ που αφορά τη Νεάπολη μέχρι τη Χερσόνησο, και το πολύ μεγάλο κομμάτι που αφορά τη Χερσόνησο μέχρι τα Χανιά άνοιξαν οι προσφορές πριν από λίγες ημέρες. Το λέω γιατί ξέρετε ότι το να ωριμάσει από το μηδέν ένα τόσο μεγάλο έργο μέσα στα δυο χρόνια και να έρθουν προσφορές προφανώς απαιτείται ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».