«Δεν μπορεί να υπάρξει σενάριο συνεργασίας» είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα ο υποψήφιος βουλευτής στο Νότιο Τομέα με τη ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης. Τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είπε πως είναι δύσκολη η συνεργασία της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ το οποίο ζητεί διψήφιο ποσοστό και να μην είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Χάρη Θεοχάρη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, κος Χάρης Θεοχάρης,  μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Ερωτηθείς για τα σενάρια συνεργασίας μετά την πρώτη κάλπη

Χ.ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Δεν μπορεί να υπάρχει σενάριο συνεργασίας γιατί η ΝΔ σέβεται τα υπόλοιπα κόμματα. Σέβεται αυτά που λένε δεν θεωρεί όπως ο κ. Τσίπρας  ότι την επόμενη μέρα θα λένε άλλα από αυτά που λένε τώρα. Εξάλλου μοιάζει να είναι σε προσωπικό επίπεδο η αδυναμία συνεννόησης. Η ΝΔ έχει αρχηγό, το κοινοβουλευτικό μας σύστημα  μας επιβάλλει να ψηφίσουμε βουλευτές και πρωθυπουργό, εμείς δεν μπορούμε να βαδίσουμε ούτε με άγνωστο Χ ούτε με προϋποθέσεις που δεν μπορούν να πιαστούν.  

Χ.ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Για να μπορέσει να συνεννοηθεί η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ πρέπει πρώτον να πάρει το ΠΑΣΟΚ ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, και σας βάζω μόνο τις προϋποθέσεις του ΠΑΣΟΚ, δεύτερον πρέπει να μην είναι πρωθυπουργός ο Κυρ. Μητσοτάκης και τρίτον το πρόγραμμα του, που είναι πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ, να καταφέρουμε να βρούμε ένα κοινό πρόγραμμα. Πρέπει και οι τρεις προϋποθέσεις να αρθούν δηλαδή πρέπει και να δεχτεί τον Κυρ. Μητσοτάκη για πρωθυπουργό και το ποσοστό να είναι μεγάλο και στο πρόγραμμα για παράδειγμα αυτά που λεει για ειδικούς φόρους και ΦΠΑ δεν μπορούν να σταθούν άρα υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα που δυσκολεύουν.    

Ερωτηθεις γιατί δεν κάνανε προγράμματα ενίσχυσης του κλάδου της υγείας

Χ.ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Έγιναν μια σειρά από προσλήψεις και θα έλεγα ότι έγιναν περισσότερες προσλήψεις με την πανδημία απ’ όσες είχαν γίνει 4,5 χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ όμως βλέπουμε ότι δεν είναι αρκετό. Κυρίως όμως τώρα δεν είναι ζήτημα προσλήψεων αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι ζήτημα μιας συνολικής ματιάς στο σύστημα υγείας και θα τολμούσα να πω ακόμα και επαναθεμελίωσης του συστήματος υγείας. Αυτή τη στιγμή πρέπει να δούμε δύο πράγματα, το πρώτο είναι ότι το σύστημα υγείας της χώρας μας πρέπει να βλέπει και τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα συνολικά. Είδαμε στη διάρκεια της πανδημίας για παράδειγμα το δημόσιο  να παίρνει υπηρεσίες, να παίρνει ΜΕΘ, να παίρνει κρεβάτια  από τον ιδιωτικό τομέα, το βλέπουμε να το κάνει τώρα και για την εξάλειψη των ράντζων άρα αυτό είναι κάτι το οποίο το έχουμε κατακτήσει. Δεύτερον όμως πρέπει να δώσουμε έμφαση στην πρόληψη, πρέπει να δώσουμε έμφαση στα Κέντρα Υγείας, πρέπει να δώσουμε έμφαση και αλλού εκτός  από τα νοσοκομεία ώστε  το υπόλοιπο των περιπτώσεων που πράγματι χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης να μπορούν να το αντιμετωπίζουν καλά. Άρα συνολικά πρέπει αν δούμε τις αλλαγές αυτές.