Ο Γιώργος Γεραπετρίτης μίλησε για την περίπτωση που η Ελλάδα έχει κυβέρνηση ειδικού σκοπού την επόμενη μέρα των εκλογών και μετά βδελυγμίας απέρριψε το σενάριο στη συνέντευξη που έδωσε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha. «Η κυβέρνηση ειδικού σκοπού είναι μια κυβέρνηση εξαιρετικά ευάλωτη και ανίσχυρη απέναντι σε ισχυρές προκλήσεις που έχει η χώρα» ανέφερε. 

Σε αυτό επιχειρηματολόγησε λέγοντας πως ότι «η κυβέρνηση ειδικού σκοπού είναι μια κυβέρνηση μειοψηφίας. Δηλαδή μια κυβέρνηση που στη Βουλή θα στηρίζεται από μια μειοψηφία και η οποία θα είναι εξαιρετικά ευάλωτη και ανίσχυρη. Που δεν θα μπορεί να σταθεί στο διεθνές προσκήνιο για την διεθνή παράσταση της χώρας και απέναντι κατά πάσα πιθανότητα σε μια πολύ ισχυρή κυβέρνηση της Τουρκίας. Θα βρισκόμαστε δηλαδή επί μακρόν σε μια πολιτική αδράνεια και πολιτική στασιμότητα» είπε.

Ρωτήθηκε γιατί η Νέα Δημοκρατία απορρίπτει την μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ εάν βγαίνουν οι 151 έδρες για το σχηματισμό κυβέρνησης, οπότε ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «αυτό απαιτεί να συμπλεύσουν και τα δύο κόμματα. Το τάνγκο χρειάζεται δύο και, από ό,τι καταλαβαίνω, αυτή την στιγμή ο ένας από τους δύο εταίρους, ο κ. Ανδρουλάκης, έχει αποκλείσει το οποιοδήποτε τέτοιο σχήμα. Ο ίδιος έχει αποκλείσει το σχηματισμό κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη». Όπως παρατήρησε, «στην Ευρώπη, εξ όσων γνωρίζω εγώ, δεν έχουμε καμία κυβέρνηση όπου ο αρχηγός του πρώτου κόμματος με 35%, να μην είναι και ο πρωθυπουργός της χώρας». Συνεπώς, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, ο κ. Ανδρουλάκης «έχει "ρίξει τις κουρτίνες" σε μια τέτοιου τύπου συνεργασία, θέτοντας μάλιστα και άλλους ακραίους όρους». Με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ υπάρχει καλύτερη σύμπνοια σε ορισμένα θέματα από ό,τι με την ηγεσία του, εκτίμησε.

Σχετικά με τις αναφορές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τρίτη για το δυστύχημα των Τεμπών, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μίλησε για «εργαλειοποίηση από τους συγγενείς. Δεν είπε αυτό. Και ήταν απόλυτα σαφής».

Ο υπουργός υποστήριξε πως «ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε εργαλειοποίηση του δυστυχήματος από συντεχνίες που λυμαίνονται τον χώρο των σιδηροδρόμων» προσθέτοντας ότι «είναι αλήθεια ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν συνδικαλιστικές οργανώσεις εντός του ΟΣΕ, που στην πραγματικότητα δεν κάνουν τίποτε άλλο, παρά μόνο πολιτικό καιροσκοπισμό, δηλαδή πάνω σε αυτή την οδύνη προσπαθούν να οικοδομήσουν κάποια πολιτικά συμφέροντα».

Ο κ. Γεραπετρίτης διαβεβαίωσε ότι «ο σιδηρόδρομος λειτουργεί με αναβαθμισμένο επίπεδο ασφάλειας» και αυτό «έχει αναγνωριστεί από το κοινό, γι' αυτό και η μεγάλη του πληρότητα που παρουσιάζει σήμερα». Τόνισε ότι «η κάθαρση επέρχεται μόνο όταν αποδίδονται οι ευθύνες. Και οι ευθύνες θα αποδοθούν. Είναι σε εξέλιξη μια μεγάλη δικαστική διερεύνηση και θα φτάσει μέχρι το τέλος».