Η χθεσινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα, που, σύμφωνα με τα στελέχη της αξιωματικής  αντιπολίτευσης, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, χαρακτηρίζεται ανάσα ζωής για το κόμμα της Κουμουνδούρου. Κι αυτό γιατί το πάθος των συγκεντρωμένων λειτούργησε ως ασπίδα στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χθες βρέθηκε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση με την υπόθεση Κατρούγκαλου.

«Η μεσαία τάξη μόνο ελαφρύνσεις δικαιούται»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε, μάλιστα, από το βήμα της συγκέντρωσης στην υπόθεση αυτή λέγοντας: «Η μεσαία τάξη, με μεγάλες θυσίες, πλήρωσε πανάκριβα την κρίση και τις αλαζονικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη που δεν νοιάστηκε. Η μεσαία τάξη, λοιπόν, μόνο ελαφρύνσεις δικαιούται. Το Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία είναι απόλυτα σαφές ως προς αυτό. Είναι το συλλογικό μας όραμα, η ηθική μας υποχρέωση, που μας δεσμεύει να το κάνουμε πράξη. Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή. Ο ελληνικός λαός την Κυριακή θα κληθεί να προσυπογράψει με την ψήφο του το Συμβόλαιο Αλλαγής και Εμπιστοσύνης και μόνο αυτό. Και να μας κρίνει από την υλοποίησή του», κατέληξε η ανακοίνωση.

Αποφασιστικότητα

Πάντως, παρά το γεγονός ότι η χθεσινή μέρα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για το κόμμα της αξιωματικής  αντιπολίτευσης, καθώς η δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου για την αύξηση των εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επισήμαναν ότι η άμεση αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα κατάφερε να κλείσει όσο πιο γρήγορα γινόταν τη συζήτηση γι' αυτό το θέμα.

Ακόμη ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάθε φορά που έχει προκύψει θέμα έχει δείξει αποφασιστικότητα, θέτοντας εκτός κόμματος τα στελέχη του, όπως έκανε τώρα με τον πρώην υπουργό, «αντίθετα με τον πρωθυπουργό που έχει στα ψηφοδέλτιά του τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος έχει την πολιτική ευθύνη για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών».

Οι νέοι

Στην ομιλία του, πάντως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνθηκε χθες και στους νέους λέγοντας: «Με την ψήφο σας να στείλετε κουβά τις δημοσκοπήσεις. Αλλαγή χωρίς τη στήριξη των νέων δεν νοείται. Δικαιοσύνη χωρίς τη στήριξη των νέων δεν νοείται. Και σήμερα από τα δικά τους χέρια. Από τη δική τους ψήφο εξαρτάται η αλλαγή».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ακόμα ότι «δεν αντέχει ο λαός μας άλλα 4 χρόνια αλαζονείας. Δεν αντέχει άλλα 4 χρόνια αδιαφορίας και εξαπάτησης». Και πρόσθεσε: «Γιατί δεν αντέχεται πια η αδικία που δηλητηριάζει και καταστρέφει τις ζωές μας. Να ξεσπιτώνονται οικογένειες για λίγες χιλιάδες ευρώ κατ’ εντολή του κόμματος που χρωστάει 400 εκατομμύρια ευρώ. Δανεικά κι αγύριστα».