Για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, τη θέση που παίζει στο ποδόσφαιρο, τα… πονταρίσματα των εκλογών και το TikTok μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε χαλαρό συνάντηση για καφέ που είχε με τους δημοσιογράφους σε καφέ σε roof garden της Ερμού, με θέα την Ακρόπολη. 
Είστε ξεκούραστος; «Όχι και τόσο…» ήταν η πρώτη απάντηση του πρωθυπουργού σε ερώτηση δημοσιογράφου, μόλις έφτασε στο καφέ λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

Η κουβέντα πήγε γρήγορα στον αθλητισμό. Ο ίδιος θα πήγαινε αργότερα να παίξει ποδόσφαιρο με την ομάδα του σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα («παίζω δεξί χάφ», όπως… αποκάλυψε), αλλά …παραπονέθηκε ότι δεν έπαιξε καθόλου το αγαπημένο του άθλημα, το μπάσκετ, σε όλη την προεκλογική περίοδο. Παρατήρησε δε γελώντας ότι ο προπονητής στην ομάδα ποδοσφαίρου που αγωνίζεται, κινδυνεύει να χάσει τη θέση του αν τον κάνει αλλαγή!

Για το ποδόσφαιρο, είπε ότι ο Παναθηναικός θα έχει το δικό του γήπεδο το 2026, ενώ για το μπάσκετ εξέφρασε τη σιγουριά ότι ο Ολυμπιακός θα κερδίσει στον τελικό αύριο τη Ρεάλ Μαδρίτης! «Ο ημιτελικός ήταν ο δύσκολος αγώνας», όπως είπε. Αποκάλυψε δε ότι θα παρακολουθήσει τον αγώνα με τους συνεργάτες του στο γραφείο του στην Πειραιώς. Ανέφερε μάλιστα αστειευόμενος ότι θα δει με ενδιαφέρον τι θα βγάλει το εκλογικό τμήμα στο Κάουνας, για να διαπιστώσει ποιοι ήταν οι προνοητικοί που δήλωσαν από τον Απρίλιο ότι θα ψηφίσουν εκεί, οι ψηφοφόροι της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ;

mitsotakis_dimosiografoi_1
mitsotakis_dimosiografoi_2
mitsotakis_dimosiografoi_3
mitsotakis_dimosiografoi_4

Ένα σχετικό ενδιαφέρον έδειξε για το τι δίνουν οι στοιχηματικές εταιρίες για τις αυριανές εκλογές, ενώ ρώτησε ειδικά για την Α’ Αθηνών… 

Απόψε, όπως τόνισε, θα φάει το βράδυ με τη γυναίκα του και τα τρία τους παιδιά. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η προεκλογική περίοδος που ολοκληρώθηκε χθες ήταν πολιτισμένη, «αυτά που είδατε είναι γρατζουνιές σε σχέση με άλλες εποχές», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ρωτήθηκε τι του φάνηκε διαφορετικό σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 και απάντησε ότι είδε πιο έντονα συναισθήματα από τον κόσμο φέτος και «σαφέστατα παραπάνω κόσμο στις συγκεντρώσεις». Ανέφερε ωστόσο σε σχέση με την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ ότι ποτέ δεν έχει δει τόσα μαύρα σποτ.

Οι ρεπόρτερ ρώτησαν τον πρωθυπουργό και για τη χρήση των social media, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει ότι το TikTok είναι «ένα δυνατό εργαλείο για να περνάς μηνύματα» και να υπογραμμίζει παράλληλα ότι έχει απαγορεύσει στους υπουργούς να το έχουν στα κινητά τους, ενώ ούτε ο ίδιος το έχει στο δικό του.

Η χαλαρή συζήτηση συνεχίστηκε μέχρι τη 1 μ.μ. περίπου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποκαλύπτει ότι λίγο έλειψε να πάθει αφωνία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, να απαντά ότι η γυμναστική και τα σπορ που παίζει τον βοηθούν να κρατιέται σε καλή φυσική κατάσταση και να απαντά ακόμα και στο ερώτημα για το πιο «κουφό» που άκουσε στη  προεκλογική περίοδο: «Ένας νεαρός ζήτησε να φτιάξουμε ναό δωδεκαθειστών!». 
IMG_7272
IMG_7273

Μίλησε και για τα παιδιά του - Η  Σοφία είχε δυσκολία να πάρει άδεια από τη δουλειά της και ήρθε μόνο δύο Σαββατοκύριακα, η Δάφνη και ο Κωνσταντίνος ήταν πιο διαθέσιμοι, η Μαρέβα ακολουθούσε παντού.

Η τελευταία κουβέντα αφορούσε το Μετρό Θεσσαλονίκης: «Είναι φοβερό και πολύ συγκινητικό για εμάς, είναι το μετρό του μέλλοντος, πιο ασφαλές για τον επιβάτη, πιο αθόρυβο - το 2019 δεν υπήρχαν ούτε οι ράγες!», είπε ο πρωθυπουργός, δείχνοντας ενθουσιασμένος από το δοκιμαστικό δρομολόγιο με τον ίδιο ως επιβάτη. Αποκάλυψε μάλιστα ότι του χρόνου θα γίνει στην Ελλάδα παγκόσμιο συνέδριο για το πως αποσπάς και επανατοποθετείς αρχαιότητες.

Η συζήτηση προς το τέλος έφυγε εκτός του στενού ορίου της πολιτικής, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει ότι «η κρίση ψυχικής υγείας αποτελεί τεράστια πρόκληση για την επόμενη δεκαετία, έχουμε προσλάβει ψυχολόγους στα σχολεία, πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο και πόσο χρόνο περνάμε με τα παιδιά μας» και να προκαλεί μια γενικευμένη συζήτηση με τους δημοσιογράφους πάνω στα θέματα αυτά.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την κάλυψη όλης της προεκλογικής περιόδου», είπε στους πολιτικούς συντάκτες ο πρωθυπουργός και προέδρος της Νέας Δημοκρατίας μετά από μια τελευταία χαλαρή, αλλά «γεμάτη» συζήτηση, που κράτησε περίπου μία ώρα.