«Τα προσωρινά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση βοήθησαν τους πολίτες που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ακρίβεια», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Ανατολική Αττική, Σοφία Ζαχαράκη. Είπε πως θα συνεχιστεί η στόχευση στα μόνιμα μέτρα, όπως είναι η αύξηση στον κατώτατο μισθό και οι αυξήσεις στο δημόσιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για την ακρίβεια: Τα προσωρινά μέτρα βοήθησαν τον κόσμο δηλαδή κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τη λογική των πρόσκαιρων βοηθημάτων γιατί είδαμε ότι πραγματικά βοήθησαν. Εμείς θα συνεχίσουμε στοχεύοντας προφανώς στα μόνιμα μέτρα όπου τα μόνιμα μέτρα έχουν να κάνουν και με τις νέες αυξήσεις στον κατώτατο μισθό αλλά και για την πρώτη φορά αύξηση στο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων μετά από σχεδόν 13 χρόνια. Αυτά θα έχουμε ως στόχευση αλλά από την άλλη όταν πιέζεται ένας οικογενειακός προγραμματισμός δεν μπορούμε από το να κάνουμε κάποιες ενέσεις. Είδατε ότι και το καλάθι του νοικοκυριού μπορεί κάποιοι να το λοιδόρησαν αλλά έκανε τη διαφορά και επειδή παραμένει υψηλά ο πληθωρισμός για τα τρόφιμα εμείς θα συνεχίσουμε αυτή τη διττή μάχη.

Εμείς δεν μπορούμε να ερχόμαστε να υποσχόμαστε τα πάντα λέμε τι περιθώρια έχουμε. Τα περιθώρια που έχουμε είναι να διευρύνουμε το διαθέσιμο εισόδημα έτσι ώστε να μένουν περισσότερα χρήματα κάθε μήνα και να αντιμετωπίζουμε όλες αυτές τις εισερχόμενες κρίσεις συγχρόνως όμως από το δεύτερο κομμάτι της διακυβέρνησης και μετά να κοιτάξουμε το κομμάτι των έμμεσων φόρων.

Ερωτηθείσα αν θα συνεχιστεί το μέτρο των επιδοτήσεων για το ρεύμα: Αυτό είναι κάτι το οποίο θα ανακοινωθεί εγκαίρως αλλά το ζήτημα είναι ότι πρέπει να δούμε τι γίνεται με τις τιμές ή τι γίνεται με το θέμα της ενέργειας γιατί βλέπετε ότι υπάρχει σοβαρή απομείωση εκεί. Δεν είναι τόσο πολύ το πρόβλημα εκεί πλέον, κυρίως το εντοπίζω στο κομμάτι των τροφίμων.

Ερωτηθείσα αν την ανησυχεί ότι μπορεί να αυξηθεί το ποσοστό αποχής στις εκλογές: Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι οι πολίτες να ολοκληρώσουν αυτό το οποίο ξεκίνησαν την 21η Μαΐου. Ότι και να ψηφίσει κάποιος που θα έρθει είναι σημαντικό να έρθει, να κάνει τη διαφορά ο ίδιος για το μέλλον του. Εμείς με πρωτεργάτη τον Κυρ. Μητσοτάκη θα γυρίσουμε παντού να θυμίσουμε στον κόσμο ότι το ηχηρό μήνυμα που θέλησε να δώσει την 21η Μαΐου θα πρέπει τώρα να το ολοκληρώσει. Είναι ένα σπίτι το οποίο κάποιος έχει χτίσει και αυτή τη στιγμή έχουν μπει τα θεμέλια, αν θέλει αυτό το σπίτι να ολοκληρωθεί θα πρέπει την 25η Ιουνίου να είναι στις κάλπες και να αποφασίσει πως θέλει να διάγει τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ερωτηθείσα ποιες θα είναι οι προτεραιότητές την επομένη των εκλογών: Η υγεία, η παιδεία, σίγουρα η επιτάχυνση της Δικαιοσύνης που είναι πολύ σημαντικό αλλά και το κομμάτι μιας κοινωνικής δικαιοσύνης που έχει να κάνει με τις ευκαιρίες και την ισότητα ευκαιριών βάζω ως άμεσες προτεραιότητες. Σίγουρα δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και τον πυλώνα που έχει να κάνει με τα εθνικά μας θέματα. Η συνεχής εμπέδωση όλης αυτής της ισχυρής θέσης της Ελλάδος σε μια περιοχή που παράγει πολλές φορές αστάθεια και εμείς είμαστε ο σταθεροποιητικός παράγοντας.