Ιδιαίτερο βάρος στις λαϊκές γειτονιές και στην Κρήτη και στην Αττική φαίνεται πως ρίχνει ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα είναι υποψήφιος στο Ρέθυμνο, στον δυτικό τομέα της Αθήνας και στην Α’ Πειραιά. «Φεύγει», δηλαδή, από Σέρρες και Δωδεκάνησα, όπου υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ πανωλεθρία.

Πιο χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των Σερρών, όπου η ΝΔ στις εκλογές του Μαϊου κατάκτησε την πρωτοκαθεδρία με ποσοστό 47,0%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε το 14,71%, σημειώνοντας πτώση 8,54 μονάδων από το αποτέλεσμα το 2019.
 
Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας όταν είχε μιλήσει για τους λόγους που τον οδήγησαν στην επιλογή της συγκεκριμένης περιφέρειας είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Πιστεύω ότι είναι άδικο για τους Σερραίους να θέλουν κάποιοι ο Σερραϊκός λαός να είναι αυτός που θα ξεπλύνει τη μεγάλη τραγωδία, ένα έγκλημα που δεν πρέπει να ξεχαστεί, την τραγωδία των Τεμπών. Είναι άδικο ο Σερραϊκός λαός και ο νομός σας να μνημονεύεται σε αυτές τις εκλογές σε σχέση με τον Καραμανλή των Τεμπών». Η εξέλιξη αυτή, δηλαδή στις Σέρρες ο ΣΥΡΙΖΑ να καταγράψει το χαμηλότερο ποσοστό του στην χώρα, δείχει ότι οι πολίτες του συγκεκριμένου νομού καταψήφισαν σε συντριπτικό ποσοστό όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα.

Αντίστοιχη εικόνα στον Νομό Δωδεκανήσων όπου η Νέα Δημοκρατία έφτασε στο 50,12%, ανεβάζοντας τα ποσοστά της κατά 8, 83 μονάδες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ (με πτώση 14,81 μονάδων), βρέθηκε στο 14,92%.

Τι συμβολίζουν οι επιλογές του

Μήνυμα ενότητας προς το εσωτερικό του κόμματος αποτελεί η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να κατέβει στο Ρέθυμνο, για να στηρίξει την εκλογή του Ανδρέα Ξανθού.

Ταυτόχρονα, όμως, αποτελεί και ισχυρή συμβολική κίνηση η προσωπική του συμμετοχή στη μάχη της Κρήτης για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο ίδιος σχεδιάζει να μεταβεί στη Κρήτη για ένα τριήμερο, καθώς και άλλη μια φορά για τη τελική συγκέντρωση την τελευταία εβδομάδα.

Επίσης, ισχυρό συμβολισμό έχει η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να επιλέξει πέραν της Α' Πειραιά όπου εξελέγη στις 21 Μαΐου, τον Δυτικό τομέα της Αθήνας, μια περιοχή δηλαδή λαϊκών στρωμάτων που παραδοσιακά αποτελούσε τη κυρία δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, και τώρα θέτει ως βασικό στόχο να επαναπροσεγγίσει.