Όλα τα σενάρια και τις παραφιλολογίες που διακινούσαν κάποια κέντρα το προηγούμενο διάστημα για πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει κάποιο ευρωπαϊκό αξίωμα στο μέλλον διέλυσε η απάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ.  

Η ερώτηση του Γιώργου Κουβαρά όντως αιφνιδίασε τον αρχηγό της ΝΔ, κάτι που φάνηκε από την αντίδρασή του, τη φωνή και τη στάση του σώματός του. Ο δημοσιογράφος επισήμανε πως «η Νέα Δημοκρατία είναι σε δύναμη το μεγαλύτερο κόμμα και αυτό δημιουργεί κάποιους συνειρμούς σε κάποιους ότι μπορεί ο Μητσοτάκης αύριο να θέλει να πάει σε ένα ευρωπαϊκό αξίωμα» και ρώτησε εάν ο Κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να εξαντλήσει την τετραετία αν εκλεγεί πρωθυπουργός.

Η απάντηση

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε με έκπληξη πως «το ερώτημα με αιφνιδιάζει, διότι θεωρώ απολύτως αυτονόητο ότι η υποχρέωσή μου και η ευθύνη μου είναι απέναντι στους Έλληνες πολίτες», ενώ με βεβαιότητα τόνισε: «Εκλέγομαι για τετραετία, εφόσον με εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός. Και την προηγούμενη φορά εξάντλησα την τετραετία. Πόσες κουβέντες είχαμε κάνει και μου ετίθετο πάντα το ερώτημα…».

Ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «εξάντλησα την τετραετία. Πρόθεσή μου, λοιπόν, εφόσον με εμπιστευθεί και πάλι ο ελληνικός λαός, είναι προφανώς να εξαντλήσω και την επόμενη τετραετία».

Η επόμενη μέρα

Η απάντηση αυτή έκλεισε οριστικά τα όσα κάποιοι τόσο καιρό συντηρούσαν, ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι «φευγάτος», δρομολογώντας την επόμενη ημέρα για τον ίδιο, σχεδιάζοντας μια απόδραση από τη διακυβέρνηση της χώρας. 

Ο αρχηγός της ΝΔ ξεκαθάρισε πως το μόνο που σχεδιάζει προσεκτικά είναι το μέλλον της Ελλάδας και η ανάπτυξη της χώρας. «Έχουμε πάρα πολλή δουλειά να κάνουμε. Έχουμε πολλή όρεξη να την κάνουμε αυτή τη δουλειά. Είμαστε πιο έμπειροι. Έχουμε μάθει από τα λάθη μας, τα οποία αναγνωρίσαμε με θάρρος», ανέφερε χαρακτηριστικά.