Σε «απαιτητικές» περιφέρειες συνεχίζει στοχευμένα τις περιοδείες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και με ξεκάθαρο στόχο να έχει η Νέα Δημοκρατία ένα ποσοστό τουλάχιστον 40%, που θα κλειδώσει το μπόνους των 50 εδρών. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζητεί στις ομιλίες του «ισχυρή εντολή διακυβέρνησης» και υπογραμμίζει ότι «μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει ουσιαστικά πειστική πρόταση διακυβέρνησης».

Σήμερα στις 11:00 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και στη Δανάη Μπάρκα και το απόγευμα θα επισκεφθεί τον Σύλλογο Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες Του Πόντου». Στις 18:00 θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών στην πλατεία Ρολογιού Ασπροπύργου, σε μία περιφέρεια που η Ν.Δ. έκανε την αναπάντεχη για πολλούς ανατροπή και επικράτησε με άνεση του ΣΥΡΙΖΑ, που έχασε 18% σε σχέση με το ποσοστό του το 2019.

Αύριο, Παρασκευή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τη βόρεια Εύβοια, που ακόμα προσπαθεί να «αναρρώσει» από τις πληγές που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά τον Αύγουστο του 2021 στο βόρειο κομμάτι του νησιού. Στις εκλογές του Μαΐου η ΝΔ επικράτησε μεν στην Εύβοια, ωστόσο το ποσοστό της ήταν μισή μονάδα αυξημένο σε σχέση με εκείνο του 2019 και τρεις μονάδες κάτω από το φετινό πανελλαδικό της ποσοστό. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην εν λόγω εκλογική περιφέρεια η Ελληνική Λύση πήρε πάνω από 5%, ενώ το υψηλότερο ποσοστό της (1,26%) συγκέντρωσε το κόμμα του πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ, Νίκου Μαυραγάνη, που κατάγεται από το νησί.

Ακολουθεί εκ νέου περιοδεία στη Μακεδονία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Σάββατο το Κιλκίς, όπου το ΠΑΣΟΚ αύξησε θεαματικά τα ποσοστά του, ενώ η Ελληνική Λύση άγγιξε το 7% και η Νίκη πέτυχε ένα από τα καλύτερα ποσοστά της πανελλαδικά με 5,25%. Το κόμμα αυτό πέτυχε το υψηλότερο «σκορ» με 7,46% στην Πιερία, επόμενο σταθμό της περιοδείας του προέδρου της Ν.Δ. την ίδια ημέρα. Στα κόμματα «δεξιότερα» της Ν.Δ., Νίκη και Ελληνική Λύση κέρδισαν αθροιστικά 15% των ψήφων στην Πιερία.

Μήνυμα

Το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη προς τους ψηφοφόρους των μικρότερων αυτών κομμάτων είναι σαφές και το διατύπωσε χθες το βράδυ από τη Δράμα: «Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να αναζητήσουμε και εδώ στη Δράμα αυτούς τους συμπολίτες μας οι οποίοι μπορεί να έστρεψαν το βλέμμα τους και τελικά την ψήφο τους σε άλλα κόμματα, ενδεχομένως κάποια μικρότερα κόμματα τα οποία τοποθετούνται εκ δεξιών της Νέας Δημοκρατίας, και να τους πούμε μια πολύ απλή κουβέντα: ο πατριωτισμός στα λόγια είναι εύκολος, ο πατριωτισμός της ευθύνης και της πράξης μετριέται, όμως, με αποτελέσματα».

Σαφές ήταν και το μήνυμα σε όσους αξιοποιούν το θρησκευτικό αίσθημα των πολιτών για την αλίευση ψήφων. «Σε όσους επιδιώκουν να "φυλακίσουν" την ορθόδοξη πίστη στα στεγανά κάποιων μικρών κομμάτων, τους απαντάμε ότι η Ορθοδοξία και η πίστη μας είναι πολύ μεγαλύτερη και ήταν πάντα δύναμη ενότητας και όχι διχασμού του ελληνικού λαού. Και ας αφήσουμε την Εκκλησία μακριά από τα της πολιτικής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Περιοδεία στελεχών

Παράλληλα, συνεχίζονται οι περιοδείες των βουλευτών και στελεχών της Ν.Δ. σε όλη την Ελλάδα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρουσιάζει η επίσκεψη στη Ροδόπη –της μοναδικής περιφέρειας που έχασε η Ν.Δ.– αύριο του Νίκου Χαρδαλιά και της Ντόρας Μπακογιάννη, που ήταν και η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης.

Μεταξύ άλλων, την Παρασκευή, ο γραμματέας της Ν.Δ. Παύλος Μαρινάκης και ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα επισκεφθούν τα Τρίκαλα και οι Άδωνις Γεωργιάδης, Κώστας Τασούλας και Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου την Πρέβεζα.