Σύσκεψη συγκάλεσε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των υπουργών Επικρατείας Βασίλειου Σκουρή, Οικονομικών Θεόδωρου Πελαγίδη, Υγείας Αναστασία Κοτανίδου και υπηρεσιακούς παράγοντες, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς με θέμα την προετοιμασία Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για επείγοντα θέματα της υγείας.

Ειδικότερα συζητήθηκαν εκκρεμότητες στον τομέα της Υγείας που πρέπει να ρυθμιστούν πριν από τις εκλογές του Ιουνίου και τον σχηματισμό κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δύο ζητήματα για τα οποία χρειάζεται ρύθμιση, μέσω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, είναι η πιθανή παράταση παραμονής στο ΕΣΥ εργαζομένων που έχουν συμπληρώσει τα χρόνια για συνταξιοδότηση αλλά παραμένουν στο σύστημα, έως 30/6.

Επίσης, με τον ίδιο τρόπο, μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, θα γίνει παραγγελία αντιικών χαπιών κατά της Covid-19. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα μας έχει ήδη αποθέματα αντιικών, ωστόσο οι κινήσεις γίνονται καθαρά σε επίπεδο πρόβλεψης.

Παράλληλα σημειώνεται ότι ένα ζήτημα που παραμένει σε εκκρεμότητα είναι οι μετακινήσεις υγειονομικών στα νησιά με τα οικονομικά κίνητρα που έχουν θεσμοθετηθεί (1.800 ευρώ για γιατρούς πλέον των αποδοχών τους και 1.200 ευρώ σε νοσηλευτές). Ωστόσο, για το συγκεκριμένο θέμα και προκειμένου να μπορούν γιατροί και νοσηλευτές να προχωρήσουν σε αιτήσεις πρέπει να δώσει εξαίρεση το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς εν μέσω προεκλογικής περιόδου απαγορεύονται οι μετακινήσεις.