Ο εκλογικός στόχος του ΠΑΣΟΚ να εμφανιστεί πιο ενισχυμένο στις εκλογές της 25ης Ιουνίου δεν αφορά μόνο την εδραίωση της «πολιτικής επανόδου», αλλά και μια προσπάθεια να υπάρξει μια αρκετά δυνατή Κοινοβουλευτική Ομάδα με στόχο να δώσει ηχηρό «παρών» σε μια κατά τα φαινόμενα επτακομματική Βουλή.

«Το χρέος είναι όχι μόνο να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ λίγο πιο μεγάλο, όχι μόνο να αυξήσουμε την κοινοβουλευτική μας δύναμη, αλλά να οικοδομήσουμε ξανά το σπίτι του κάθε δημοκράτη και προοδευτικού Έλληνα», είπε από την Τρίπολη το βράδυ του Σαββάτου ο Νίκος Ανδρουλάκης, απευθύνοντας κάλεσμα «σε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους της Αριστεράς, της Κεντροαριστεράς, του Κέντρου να έρθουν ξανά και να στηρίξουν αυτή τη νέα προσπάθεια για να υπάρχει γνήσιος αντίπαλος απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας να «αξιοποιήσει» το αποτέλεσμα ως επισφράγισμα της τακτικής των προηγούμενων εκλογών, σημείωσε ότι «ο ελληνικός λαός απάντησε στα ψευτοδιλήμματα της πρώτης Κυριακής για ένα ΠΑΣΟΚ-υποστύλωμα του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας». Και προσπάθησε να αποφύγει το δίλημμα ακυβερνησίας που θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντάς το εκβιαστικό: «Δεν υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας. Υπάρχει κίνδυνος παντοδυναμίας. Γι’ αυτό, ψήφος στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη, για να υπάρχει ανάχωμα στην αλαζονεία του συστήματος εξουσίας της Νέας Δημοκρατίας». Συνεχίζοντας δε να αναφέρεται στα σενάρια μη επίτευξης αυτοδυναμίας, πρόσθεσε ότι η ΝΔ «μάζεψε όλους από τη δεξιά πολυκατοικία, ας πάρει και τον κ. Βελόπουλο και εκείνους που πουλούν χριστιανεμπόριο, και να κάνει την κυβέρνηση που πραγματικά εκφράζει η Νέα Δημοκρατία: τη βαθιά συντήρηση».

Σε παράλληλη δε λογική με τον Αλέξη Τσίπρα απευθύνθηκε και στην Αριστερά, λέγοντας: «Καλώ τον κόσμο της Αριστεράς να έρθει μαζί μας, να κάνουμε ένα ισχυρό μέτωπο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Τον κόσμο της Αριστεράς, που προσέβαλε ο κ. Τσίπρας, όταν δεν ψήφισε την τροπολογία που εμπόδιζε τους φονιάδες του Παύλου Φύσσα, τη Χρυσή Αυγή, και κατόπιν -τρεις μέρες πριν από τις εκλογές- κάλεσε τους δήθεν παραστρατημένους χρυσαυγίτες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ντροπή, κύριε Τσίπρα».

Στο ίδιο μοτίβο -και προκειμένου να απευθυνθεί στο αριστερό κοινό- παρέστη χθες το πρωί στις εκδηλώσεις μνήμης για την 79η επέτειο της Σφαγής του Διστόμου. «Έχουμε χρέος να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη», αλλά και να «διεκδικήσουμε τις γερμανικές επανορθώσεις», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 12/6