Φουντώνει η προεκλογική κόντρα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου για τις υποψηφιότητες στη Ροδόπη. Η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για εμπαιγμό σε βάρος των θεσμών ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του μίλησε για διχαστική τοξικότητα.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ, Άκης Σκέρτσος, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για απρέπεια και εμπαιγμό των θεσμών με αφορμή την επίσκεψή του στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά.

Παράλληλα, ο κ. Σκέρτσος έκανε λόγο για εμπαιγμό σε βάρος των θεσμών και πυροτεχνήματα από την πλευρά του κ. Τσίπρα ενώ τον κατηγόρησε πως προέταξε το κομματικό συμφέρον έναντι του εθνικού.

Επανέλαβε ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είχε ενημερωθεί εγκαίρως και αρμοδίως και επέλεξε να αγνοήσει τις προειδοποιήσεις ακόμα και στελεχών του δικού του κόμματος.

«Διαψεύδει ο κ Τσίπρας ότι είχε λάβει υλικό με μηνύματα για εμπλοκή του τουρκικού προξενείου;» είπε και ακολούθως διερωτήθηκε για ακόμη μία φορά γιατί οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη δεν παίρνουν σαφή θέση και να δηλώσουν ότι εκπροσωπούν τη μουσουλμανική μειονότητα.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνάντησή του με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό έκανε λόγο για «απαράδεκτη εργαλειοποίηση της ΕΥΠ» ενώ αναφορικά με όσα διημείφθησαν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι «εξέφρασα την ανησυχία μου σε σχέση με την τακτική του ωμού εκβιασμού και της στοχοποίησης. Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και ιδίως η τουρκική επιρροή στη μουσουλμανική μειονότητα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε με στοχοποίηση ούτε με διχασμό.»

Σε απάντηση στις δηλώσεις του κ.Σκέρτσου, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, κατηγόρησε τον κ. Σκέρτσο για διχαστική τοξικότητα και ανέφερε ότι «ο κ. Σκέρτσος συνέχισε το εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ "εθνική εξαίρεση", νεκρανασταίνοντας τη διχαστική τοξικότητα των μετεμφυλιοπολεμικών χρόνων».

Στο θέμα της Ροδόπης αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, και ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι «είναι ένα θέμα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίζουμε με εθνική ευαισθησία, όχι πολιτική και κομματική σκοπιά. Τα της μειονότητας έχουν κριθεί από τη Συνθήκη της Λωζάνης και δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης».

Στο θέμα παρενέβη και το ΚΚΕ που κάνει λόγο για επικίνδυνα παιχνίδια με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Προειδοποιεί ότι τα εν λόγω παιχνίδια «διαδραματίζονται σε χρόνο που κυοφορούνται σοβαρές αρνητικές διευθετήσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με την άμεση παρέμβαση του αμερικανοΝΑΤΟϊκού παράγοντα, που έχει εδραιώσει την παρουσία του στη Θράκη με ευθύνη και των δύο κυβερνήσεων».