Στο «κόκκινο» βρίσκεται η πολιτική κόντρα για το θέμα της Ροδόπης 12 ημέρες πριν να ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Καλεσμένοι στην εκπομπή «Κοινωνία ΩΡΑ MEGA»
βρέθηκαν το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, οι οποίοι ανέβασαν τους τόνους.

«Μιλάμε για ένα εθνικά ευαίσθητο θέμα, αλλά πρέπει να συζητηθεί. Η κριτική που ασκεί η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ακούγεται σκληρή, είναι όμως αληθινή», είπε χαρακτηριστικά ο Άκης Σκέρτσος.

«Εθνική εξαίρεση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολλά χρόνια όταν δεν ψήφιζε στις αμυντικές δαπάνες στον τακτικό προϋπολογισμό, όταν βρισκόταν απέναντι σε δράσεις όπως είναι ο φράχτης στον Έβρο. Γενικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ άγεται και φέρεται από μία πιο δικαιωματική ατζέντα που καταλήγει να είναι ιδεολογικά και εθνικά αφελής», επισήμανε ο ίδιος.

Από την πλευρά της, η κ. Τσαπανίδου σημείωσε ότι «εθνική εξαίρεση είναι να μην είναι ένα κόμμα εντός εθνικής γραμμής» με τον κ. Σκέρτσο να διευκρινίζει ότι «το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μία συνεκτική γραμμή σε αυτά που θεωρούνται εθνικά σημαντικά ζητήματα».Σκέρτσος: «Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για άρση απομόνωσης της μειονότητας»

Αναφορικά με τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη στην μουσουλμανικής μειονότητας ο κ. Σκέρτσος σχολίασε: «Η κα. Μπακογιάννη είπε το αυτονόητο. Είπε δηλαδή ότι εμείς ως ΝΔ υποστηρίζουμε μία πολιτική άρσης της απομόνωσης της μειονότητας και ένταξή της στην θεσμική και οικονομική πραγματικότητα».

Σκέρτσος: «Πριν τις εκλογές ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του πήραν κάποια στοιχεία από τον κ. Μητσοτάκη»

Αναφορικά με το χρονικό σημείο που η ΝΔ αναδεικνύει το ζήτημα αυτό είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ: «Το θέσαμε το θέμα στο υψηλότερο επίπεδο του κ. Τσίπρα όταν του δόθηκαν οι πληροφορίες σε σχέση με το τι γίνεται στην Θράκη. Πριν τις εκλογές ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του πήραν κάποια στοιχεία από τον κ. Μητσοτάκη».

Με τη σειρά της, η κ. Τσαπανίδου σχολίασε: «Αυτή η συζήτηση δεν ευνοεί κανένα γιατί πρόκειται για ένα πολύ λεπτό εθνικό και κρίσιμο θέμα. έχουμε μία ΝΔ που επιδεικνύει μία επικίνδυνη στάση».

Σκέρτσος: «Δύο φορές, πριν και μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου ενημερώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας»

Επίσης η Πόπη Τσαπανίδου διέψευσε τα λεγόμενα του κ. Σκέρτσου λέγοντας: «Δεν υπήρχε επικοινωνία Μητσοτάκη – Τσίπρα πριν τις εκλογές. Υπήρξε μία ενημέρωση μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου».

Σε αυτό το σημείο ο κ. Σκέρτσος τόνισε: «Δύο φορές, πριν και μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου ενημερώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας».

Ερωτηθείσα γιατί οι δύο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κάνει μία δημόσια τοποθέτηση για το ζήτημα, η κ. Τσαπανίδου απάντησε: «Είναι δυνατόν να ζητάμε εν έτη 2023 δήλωση πολιτικών φρονημάτων από τους βουλευτές;» και τόνισε «η ΝΔ τηρεί εθνικά επικίνδυνη κι ανεύθυνη στάση».

Τσαπανίδου: «Κατακρημνίσατε την κόκκινη γραμμή»

Η κυρία Τσαπανίδου απευθυνόμενη στον κ. Σκέρτσο τόνισε: «Δεν ξεπεράσετε κόκκινες γραμμές εσείς με την στάση σας; Από την μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα θέμα τέτοιου τύπου για την Θράκη από ελληνικό κόμμα δεν έχει ανοίξει ποτέ, την κατακρημνίσατε την κόκκινη γραμμή»..

Καταλήγοντας ο κ. Σκέρτσος απάντησε γιατί το εν λόγω ζήτημα δεν είχε «ανέβει» πριν τις πρώτες εκλογές της 21ης Μαΐου, εφόσον υπήρχαν οι πληροφορίες.

«Το θέμα τέθηκε στον πλέον αρμόδιο, δεν είμαστε ο κηδεμόνας του ΣΥΡΙΖΑ να του πούμε τι θα κάνει», κατέληξε.