«H ΝΔ επιθυμεί μια ανεξάρτητη, ευημερούσα μειονότητα», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη για το θέμα της Ροδόπης, τονίζοντας ότι «έχουμε την καλύτερη συμβίωση σε ολόκληρη την Ευρώπη μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών στη Θράκη».

«Επιθυμούμε αυτή η μειονότητα να πάει μπροστά, να έχει τα δικαιώματα της ισονομίας και της ισοπολιτείας και να μπορέσει να αναπτυχθεί μαζί με ολόκληρη τη Θράκη» ανέφερε η κ. Μπακογιάννη στο ραδιόφωνο του Σκάι. Ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που τους φροντίζει και παίρνει μέτρα για την δική τους ευημερία.

«Κανείς στη ΝΔ δεν διανοήθηκε ποτέ να παρέμβει για οποιονδήποτε υποψήφιο»

Πρόσθεσε παράλληλα ότι ουδέποτε διανοήθηκε κανένας στην ΝΔ να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση για οποιοδήποτε υποψήφιο.

Η κ. Μπακογιάννη παραδέχτηκε ότι ζήτησε την ψήφο τους, όχι γιατί θα κάνει καμία διαφορά στην ΝΔ στο γενικό ποσοστό, αλλά γιατί για την ίδια την μειονότητα είναι πάρα πολύ σημαντική η σχέση εμπιστοσύνης με μια παράταξη που έχει αποδείξει στο παρελθόν ποια είναι η πολιτική της και έχει σκοπό να την συνεχίσει. 

Υπενθύμισε ότι τα τέσσερα χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκχωρήσει την Θράκη στους ΑΝΕΛ και οι άνθρωποι τότε πέρασαν εξαιρετικά δύσκολα. Πρόσθεσε ότι 1.600 παιδιά έφυγαν από τον ορεινό όγκο και πήγαν στην Ολλανδία και δουλεύανε σε ναυπηγεία και φυτώρια στο εξωτερικό.