Μεθοδικά, ήρεμα και χωρίς πολλές εξάρσεις κινούνται στο ΠΑΣΟΚ προκειμένου όχι μόνο να διατηρήσουν την εκλογική επίδοσή τους στην Κρήτη αλλά και να την αυξήσουν. Με τη λογική τής πόρτα πόρτα επαφής όλα τα στελέχη, όχι μόνο της περιοχής αλλά και από τα κεντρικά με επικεφαλής τον Νίκο Ανδρουλάκη, επιχειρούν να ανακτήσουν μέρος της δύναμής τους στο άλλοτε «πράσινο» νησί, όπου την τελευταία δεκαετία κυριάρχησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ολοκλήρωσε χθες την περιοδεία του στην Κρήτη, με πολλές στάσεις στους Νομούς Ηρακλείου και Ρεθύμνου.

Στην ομιλία του στο Ρέθυμνο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυψε τους εκλoγικούς στόχους του Κινήματος: «Στις 21 Μαΐου κάναμε ένα πρώτο, μεγάλο βήμα. Ιδιαίτερα όταν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ήθελαν ένα μικρό ΠΑΣΟΚ, εργαλειοποιημένο στα σχέδιά τους. Απέτυχαν, γιατί μίλησε ο κυρίαρχος λαός. Αυτόν τον λαό καλώ να αγκαλιάσει το δημοκρατικό, προοδευτικό σχέδιο για την πατρίδα μας και να μας δώσει νέα ισχυρή φωνή στις 25 Ιουνίου». Η μάχη του Ρεθύμνου, όπου το ΠΑΣΟΚ κέρδισε την έδρα με 215 ψήφους διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο εκλεγμένος δε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ την 21η Μαΐου και εκ νέου υποψήφιος, Μανώλης Χνάρης, σε δηλώσεις του εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η καλοδεχούμενη υποψηφιότητα Τσίπρα θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα και το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο θα διατηρήσει τη δεύτερη θέση, αλλά θα αυξήσει και τη διαφορά που έχει».

Τόνισε ότι η υποψηφιότητα Τσίπρα δεν έχει σχέση με τα προβλήματα και τις αγωνίες των Ρεθυμνιωτών αλλά με εσωκομματικές ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 14/6