Συγκλονισμένος για το τραγικό ναυάγιο δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθήνας με τη ΝΔ, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε πως έμεινε άφωνος από τη φραστική επίθεση που δέχτηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Καλαμάτα.

Στη συνέχεια, όσον αφορά στην ακρίβεια, ανέφερε ότι παρά την πτώση του πληθωρισμού, έχουν ληφθεί μέτρα, όπως το καλάθι του νοικοκυριού και το market pass.


Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Παπαθανάση στα Παραπολιτικά 90,1

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, κος Νίκος Παπαθανάσης, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Με αφορμή τη φραστική επίθεση που δέχτηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Καλαμάτα λόγω του τραγικού ναυαγίου στην Πύλο, σημείωσε: «Είμαστε συγκλονισμένοι από αυτό το ναυάγιο και πραγματικά μας γεμίζει με θλίψη το γεγονός ότι τόσοι συνάνθρωποί μας χάθηκαν και δεν γνωρίζουμε και πόσοι είναι ακόμη. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πηγαίνει όπου θέλει να παραβρεθεί και βεβαίως ένα τέτοιο σπουδαίο γεγονός όπου εκεί επιχειρεί το Λιμενικό και άλλες δυνάμεις της πατρίδας μας και θέλει να πάει να δείξει την αλληλεγγύη και τη στήριξη έχει δικαίωμα να πάει. Έμεινα άφωνος βλέποντας αυτούς τους «αλληλέγγυους» νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθενται έτσι φραστικά απέναντι στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κόσμος ας κρίνει αυτή τη συμπεριφορά. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτό το ανώτερο θεσμικό πρόσωπο της πατρίδας μας πρέπει να χαίρει σεβασμού».

Για τις κατηγορίες που ακούστηκαν ότι σκοτώνουν και πνίγουν μετανάστες, είπε: «Εμείς προστατεύουμε τα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορα, δεν υπάρχουν τέτοια ζητήματα, είπαμε για το φράχτη βλέπετε ότι έχουν μειωθεί οι ροές. Παλιότερα το 75% των μεταναστών περνούσαν μέσω της Ελλάδας για να πάνε στην Ευρώπη σήμερα κάτω από το 5-4%. Καταλαβαίνετε ότι όσο μικρότερος ο αριθμός τόσο μικρότερο και το ρίσκο των ανθρώπων αυτών για να τους συμβεί κάτι κακό. Εμείς δεν θέλουμε να συμβαίνει σε κανέναν κάτι κακό».

Αναφορικά με τις καταγγελίες του κ. Αποστολόπουλου ότι το ΛΣ άφησε τους μετανάστες να πνιγούν, ανέφερε: «Δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό, αυτή η εργαλειοποίηση ενός τέτοιου τραγικού γεγονότος θα πρέπει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτά τα ζητήματα. Το ναυάγιο έγινε σε διεθνή ύδατα, οι ελληνικές δυνάμεις βρέθηκαν εκεί να δώσουν τη βοήθειά τους νομίζω ότι πρέπει να τους αφήσουμε να τους κρίνει πραγματικά ο κόσμος όπως τους έκρινε στις εκλογές».

Στη συνέχεια, όσον αφορά στην αντίδραση ακροδεξιών για την κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους, επισήμανε: «Αφορά κατατρεγμένους ανθρώπους και επειδή εμείς ως Έλληνες γνωρίζουμε και τι σημαίνει προσφυγιά και μετανάστευση σεβόμαστε τους πάντες. Λέμε ότι πρέπει να υπάρχει μια ευρωπαϊκή πολιτική για να μην μπαίνουν αυτοί οι άνθρωποι σε αυτές τις παγίδες του θανάτου και νομίζω ότι σωστά κηρύχτηκε εθνικό πένθος γιατί εμείς οι Έλληνες σεβόμαστε και πάνω απ’ όλα γνωρίζουμε τον ανθρώπινο πόνο».

Για το νέο σύμφωνο μετανάστευσης, εξήγησε: «Γίνεται μια διαπραγμάτευση για το νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου είναι επί της αρχής, έχει καθυστερήσει εδώ η Ευρώπη. Εμείς είμαστε σύνορα της Ευρώπης, επομένως μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να τρέξει, και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Συνεδρίαση της Επιτροπής όπου συμμετέχει η προεδρία, η ευρωπαϊκή επιτροπή και το κοινοβούλιο για να καταλήξουν σε ένα σχέδιο. Αυτό θα πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό γιατί πρέπει να χαράξει μια συγκεκριμένη συνεκτική πολιτική η Ευρώπη για όλες αυτές τις μεταναστευτικές ροές. Από εκεί και πέρα εμείς ως έχουμε υποχρέωση πρέπει να φυλάμε τα σύνορά μας διότι εκείνο που έχει σημασία είναι ότι θα πρέπει να αποφεύγουμε τέτοιες επικίνδυνες καταστάσεις γιατί βλέπετε ότι όσο πιο πολύ ενθαρρύνονται αυτοί οι εγκληματίες τόσο πιο πολύ κόσμο μεταφέρουν και το αποτέλεσμα αυτού είναι άνθρωποι να πνίγονται και να σκοτώνονται».

Τέλος, για τη συνέχιση της ακρίβειας, παρά την πτώση του πληθωρισμού, είπε: «Όταν μιλάμε για πληθωρισμό, θα πρέπει να το βλέπουμε στο πλαίσιο της Ευρώπης, δεν είμαστε στον Άρη είμαστε στην Ευρώπη. Η Ευρώπη έχει πληθωριστικές τάσεις, έχουμε τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό στις 27 χώρες τις Ευρώπης. Βεβαίως και ροκανίζει το εισόδημα η ακρίβεια, βεβαίως και υπάρχει ακρίβεια για αυτό έχουμε και αυτά τα αναχώματα πέραν της αύξησης του διαθέσιμου εισοδήματος. Υπάρχει το καλάθι του νοικοκυριού που έχει δουλέψει επτά μήνες και υπάρχει και το market pass που επιστρέφει ένα 10% και που είπαμε ότι μπορεί και να παραταθεί λόγω του πληθωρισμού. Υπάρχει μείωση, υπάρχουν οι έλεγχοι πρέπει στην επόμενη διακυβέρνηση να δούμε και πάλι όλα τα θέματα αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι ότι οι έλεγχοι μαζί με το όριο στο ποσοστό κέρδους που βάλαμε μας έχουν κρατήσει με χαμηλότερο πληθωρισμό και βεβαίως η στοχευμένη στήριξη έναντι της μείωσης του ΦΠΑ, που έκανε η Ισπανία, είχε ως αποτέλεσμα εμείς να έχουμε μικρότερο πληθωρισμό και η Ισπανία μεγαλύτερο πληθωρισμό».

«Στις 25 Ιουνίου πάμε να ψηφίσουμε για κυβέρνηση, πρέπει ο τόπος να έχει κυβέρνηση έρχονται πολλές προκλήσεις και να επαναλάβουμε ότι λόγω της εισόδου και άλλων κομμάτων στη Βουλή ο πήχης της αυτοδυναμίας είναι αρκετά ψηλά. Δεν έχει τελειώσει τίποτε, είναι άδειες οι κάλπες, ξεκινάμε από την αρχή και ο πήχης της αυτοδυναμίας με 6 και 7 κόμματα είναι αρκετά ψηλά», συμπλήρωσε.