Απόλυτη κάλυψη στους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ που αποδοκίμασαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όταν βρέθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας μετά το ναυάγιο στην Πύλο πρόσφεραν το πρωί της Πέμπτης τόσο ο Νάσος Ηλιόπουλος όσο και ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος χαρακτήρισε «κέρδος για τη δημοκρατία» όσα ακούστηκαν στον διάλογο της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ και ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι «δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο» για όσα συνέβησαν στο λιμάνι της Καλαμάτας σε βάρος της Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Κέρδος για τη Δημοκρατία»

Κατά τον Νάσο Ηλιόπουλο, όσα πρωτοφανή συνέβησαν την Τετάρτη το απόγευμα σε βάρος της Προέδρου της Δημοκρατίας «δεν ήταν επίθεση». «Δεν είναι επίθεση ο διάλογος. Ήταν ένας διάλογος», είπε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος. Για να στηρίξει την επιχειρηματολογία του ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι «η δημοκρατία πρέπει να αντέχει τον διάλογο» και εκτίμησε ότι «είναι κέρδος στη δημοκρατία να ακούγονται αυτές οι εκφράσεις προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας».  Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να επιτεθεί και ο ίδιος στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, λέγοντας ότι «είναι θέμα όταν η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς ελέγχου για παράνομες επαναπροωθήσεις να μην έχει μιλήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας». 

«Δεν είδα τίποτα επιλήψιμο»

Από την πλευρά του ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ αρχικά είπε ότι «χάρηκα που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας γύρισε πίσω και απέναντι σε διαμαρτυρόμενους νεολαίους, ανεξάρτητα πού ανήκουν, αισθάνθηκε την ανάγκη να κουβεντιάσει μαζί τους. Αυτό είναι καλό σημάδι» και πρόσθεσε: «Δεν είδα κανένα επιλήψιμο ούτε από τη μεριά των νέων ανθρώπων να οργίζονται. Αλίμονο αν οι νεολαίοι μας κάθονται απαθείς. Σας αρέσει δηλαδή να βλέπετε χούλιγκαν στο γήπεδο να παθιάζονται με την οποιαδήποτε ομάδα. Εμένα με ενδιαφέρει να βλέπω ανήσυχους ανθρώπους και να θέτουν ερωτήματα».

Όταν, δε, του επισημάνθηκε ότι «εγώ άκουσα χούλιγκαν νεολαίους να βρίζουν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να της λένε ότι είναι συνυπεύθυνη, ότι σκοτώνονται παιδιά. Δεν είναι χουλιγκανισμός αυτός;», ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «όχι, θα πρέπει να εστιάζουμε στο πραγματικό ζήτημα, στην τραγωδία. Αλίμονο αν οι νέοι άνθρωποι δεν μας στήνουν στον τοίχο να μας ανακρίνουν».

Το επεισόδιο 

Το απόγευμα της Τετάρτης όταν η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έφτασε στις αποθήκες του λιμανιού της Καλαμάτας όπου φιλοξενούνται προσωρινά διασωθέντες μετανάστες από το ναυάγιο στην Πύλο έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών από μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, τα μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν ότι είναι παράλογο η κ. Σακελλαροπούλου να συμφωνεί με τον φράχτη στον Έβρο αλλά παράλληλα να στηρίζει τους μετανάστες, ενώ κατά την αποχώρησή της από το σημείο φώναξαν «ντροπή». 

Αναλυτικά ο διάλογος 

Πολίτης: Είμαστε εδώ για τους πρόσφυγες που κάθε μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ υπό τη δική σας προεδρία τους κάνει αυτά που τους κάνει, τους σκοτώνει (!) στον φράχτη του Έβρου και ρίχνει τις βάρκες στο Αιγαίο…

ΠτΔ: Σκεφτείτε, αυτά τα σαπιοκάραβα που φορτώνουν διακινητές και κάνουν το εμπόριο, πόσες ευθύνες ακόμη υπάρχουν. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα λέτε.

Πολίτης: Κι εσείς τι κάνατε γι’ αυτό;

ΠτΔ: Θα το λύσουμε εσείς κι εγώ τώρα εδώ;

Πολίτης: Εσείς ήρθατε εδώ.

ΠτΔ: Ναι γιατί όταν ακούω φωνή έχω μια προσέγγιση δημοκρατική. Δεν μου αρέσει ο μονόλογος, σας ακούω.

Πολίτης: Τη δημοκρατική σας προσέγγιση την είδαμε στον φράχτη που φωτογραφίζεστε και στην τυμβωρυχία και εδώ και αλλού και στα Τέμπη.

ΠτΔ: Ο φράχτης είναι η προστασία των συνόρων της πατρίδας μου.

Πολίτης: Την προστασία της πατρίδας την είδαμε με τους 59 νεκρούς.

ΠτΔ: Κοιτάξτε, είναι παραμονές εκλογών, εγώ δεν κατεβαίνω στις εκλογές, εσείς ναι...

Πολίτης: Σας παρακαλώ πολύ. Εμείς δεν κατεβαίνουμε σε εκλογές, είναι ντροπή αυτό, ντροπή.

Τι είπε το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ

Το μέλος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του στο ΚΟΝΤΡΑ TV επιχείρησε να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τονίζοντας πως δεν είχε καμία πρόθεση να επιτεθεί στην κυρία Σακελλαροπούλου: «Εμείς δεν είχαμε κανένα σκοπό να αντιπαρατεθούμε, πόσω μάλλον να επιτεθούμε σε καμία κυρία Σακελλαροπούλου. Βρεθήκαμε εκεί ως νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ από το πρωί για να συμπαρασταθούμε στους επιζώντες αυτού του τραγικού ναυαγίου. Εκπλαγήκαμε που βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο σημείο σε μια λογική που μας θύμισε τα Τέμπη. Σε μια τέτοιου μεγέθους τραγωδία θεωρήσαμε πως θα έπρεπε να υπάρχει σεβασμός από μια πολιτειακή παράγοντα που πριν από μερικές μέρες φωτογραφιζόταν στον φράκτη του Έβρου. Εκτιμάμε ότι ήταν για άλλη μια φορά ένα σόου».