Τα «πυρά» του προς τον ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε με ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, στην οποία κατηγορούν τη Χαριλάου Τρικούπη για ταύτιση με την Νέα Δημοκρατία και το «σύνδρομο Πάτση» υπέρ των funds, χαρακτηρίζοντας την ηγετική ομάδα της πρώην αξιωματικής αντιπολίτευσης ως αμετανόητους τυχοδιώκτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις βολές κατά του ΠΑΣΟΚ, επικαλείται δημοσίευμα, όπου αναφέρεται στην επαγγελματική δραστηριότητα του υποψηφίου βουλευτή επικρατείας της Χαριλάου Τρικούπη, Δημήτρη Μάντζου. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο εκπρόσωπός και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, επιστρατεύθηκε ως δικηγόρος από fund εναντίον δανειολήπτη για χρέος 55.000 ευρώ σε ελβετικό φράγκο.

«Το κόμμα, που ψήφισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και αποτιμούσε δια στόματος του Αλέξη Τσίπρα ότι “25.000 πλειστηριασμοί δεν είναι και πολλοί”, που ενώ υποσχόταν “σεισάχθεια” παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στα funds και μαζί με τη Νέα Δημοκρατία έβαλαν ταφόπλακα στην προστασία της πρώτης κατοικίας που πέτυχε το ΠΑΣΟΚ το 2010, επιχειρεί να συμψηφίσει ένα δικηγορικό γραφείο που έχει εκπροσωπήσει εκατοντάδες δανειολήπτες στα δικαστήρια για την προστασία της περιουσίας τους, με το σκάνδαλο Πάτση. Ταυτίζει δηλαδή μια δικηγορική πράξη με την εξαγορά από τον κ. Πάτση κόκκινων δανείων αξίας 62,7 εκατομμυρίων ευρώ έναντι μόλις 4,3 εκατομμυρίων ευρώ. Ο πανικός τους δεν κρύβεται και θα επιστρατεύσουν κάθε αθέμιτο μέσο για να πολεμήσουν το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό, εξάλλου, ταυτίζονται πλήρως με τη Νέα Δημοκρατία», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη.

Το ΠΑΣΟΚ καταλήγει κάνοντας λόγο «για ψηφιακούς παρακρατικούς μηχανισμούς και μιντιακούς βραχίονες στην υπηρεσία τους», αφήνοντας νέα αιχμή προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι όφειλε «να έχει διαβάσει το μάθημα της κάλπης της 21ης Μαΐου».