Ο βουλευτής - πλέον - του κόμματος της Πλεύσης Ελευθερίας, Σπύρος Μπιμπίλας, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 αναφέροντας πως η είσοδος του κόμματος στη Βουλή δεν αποτέλεσε έκπληξη για τον ίδιο, επισημαίνοντας πως περίμενε μάλιστα και μεγαλύτερο ποσοστό.

Υπογράμμισε ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα μπει δυναμικά και θα κάνει σκληρή αντιπολίτευση. Επισήμανε ότι είναι το μόνο κόμμα που θα έχει τρεις καλλιτέχνες στα έδρανα του Κοινοβουλίου, που σημαίνει ότι θα ασχοληθούν με τον πολιτισμό και ο ίδιος μπήκε, όπως είπε, κυρίως γι' αυτό.




Σε ερώτηση που δέχτηκε σε σχέση με την αλλαγή ονομάτων στα ψηφοδέλτια του κόμματος από την κ. Κωνσταντοπούλου, ο Σπύρος Μπιμπίλας υπογράμμισε ότι όλα έγιναν πολύ νόμιμα και αποδέχθηκε ότι ενδεχομένως αυτό να έπαιξε ρόλο στο να απωλέσει κάποιους ψηφοφόρους η Πλεύση Ελευθερίας.

Κληθείς να σχολιάσει την είσοδο στη Βουλή κομμάτων που εκφράζουν ακροδεξιό χώρο, επισήμανε ότι αυτό δείχνει βαθιά κρίση στα λαϊκά στρώματα και είναι κάτι που θα πρέπει να εξεταστεί από όλους, κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενους.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας τόνισε ακόμη ότι «είναι κρίμα, είναι στενάχωρο» να μένει ο Άγγελος Συρίγος εκτός Βουλής εξαιτίας της καραμπόλας που προκάλεσε ο εκλογικός νόμος, εξασφαλίζοντας παράλληλα στον ίδιο το βουλευτικό αξίωμα.