Στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στον Πειραιά, έγινε την Τετάρτη η ορκωμοσία των σημαιοφόρων του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Το «παρών» έδωσε ο νέος υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ενώ οι αξιωματικοί πήραν τα ξίφη τους από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η ανακοίνωση


Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, παρέστη σήμερα, Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023, στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά. Παρόντες από την πλευρά της στρατιωτικής ηγεσίας ήταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ.

Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς επέδωσε η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Από την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων αποφοίτησαν 48 Σημαιοφόροι του ΠΝ (29 Μάχιμοι και 19 Μηχανικοί), 34 από την Ελλάδα, 10 από την Κυπριακή Δημοκρατία, τρεις από την Ιορδανία και ένας από το Μαυροβούνιο, καθώς και 29 Σημαιοφόροι Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

yfetha_6
yfetha_5
yfetha_4
yfetha_3
yfetha_2
yfetha_1