Στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί;» με τον Σωτήρη Ξενάκη και τον Βασίλη Σκουρή μίλησε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός προανήγγειλε την εισαγωγή δικαιότερου συστήματος στο «πέναλτι» των εργαζόμενων συνταξιούχων, με μείωση της «ποινής» 30% για όλους τους εργαζόμενους συνταξιούχους. Όπως είπε, θα θεσμοθετηθεί ένα αναλογικό σύστημα μείωσης της σύνταξης συνδεδεμένο με τις ημέρες απασχόλησης.

Όσον αφορά την παρέμβασή μετά το βίντεο με εικόνες ντροπής από τη Ρόδο που δείχνει εργαζόμενο να σερβίρει πελάτες μέσα στη θάλασσα, τόνισε ότι όσον αφορά την Επιθεώρησης Εργασίας ήταν όλα τυπικά, η επιχείρηση λειτουργούσε νόμιμα, ενώ οι εργαζόμενοι έβγαλαν ανακοίνωση υπέρ της επιχείρησης. «Η εικόνα δεν μου άρεσε καθόλου. Ο υπάλληλος λέει ότι το έκανε μόνος του», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τις εσωκομματικές διαδιακασίες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την παραίτηση Τσίπρα, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Ο Τσίπρας ήταν ένα μεγάλο πολιτικό ταλέντο, το οποίο όμως δεν φτάνει για να γίνεις μεγάλος. Ουδείς αναντικατάστατος».