Tο ΠΑΣΟΚ πέκρινε την κυβέρνηση ότι έκανε ελάχιστα για τη λειτουργία των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ, με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Υγείας και πρωθυπουργός στη συνέχεια πραγματοποίησε δηλώσεις μαζί με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωση του Τομέα Υγείας του κόμματος αναφέρει ότι η κυβέρνηση θέτει ως προτεραιότητα της τη ριζική βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ωστόσο ως τώρα ελάχιστα έκανε με αποτέλεσμα η λειτουργία των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ να έχει απαξιωθεί και οι Έλληνες να πληρώνουν τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

«Η λύση των μικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ είναι λύση ανάγκης για περιορισμένο χρονικό διάστημα», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συμπληρώνοντας ότι «αντίθετα, είναι επείγουσα η ανάγκη προσλήψεων με σύγχρονη παροχή κινήτρων χωρίς άλλη αναβολή».

Επισημαίνει ακόμη ότι το πρόβλημα των ράντζων δεν επιλύεται με τη λογική που ακολουθεί το Υπουργείο, και ιδίως με μεταφορά ράντζων στον ιδιωτικό τομέα.

«Μία μόνιμη και διαρκής λύση απαιτεί προσλήψεις στα Τμήματα των Επειγόντων Περιστατικών, αλλαγή του δυσλειτουργικού σημερινού μοντέλου εφημέρευσης και οn line σύνδεση των Παθολογικών, Πνευμονολογικών και άλλων κλινών όπου παρουσιάζεται με οξύτητα το πρόβλημα», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.