Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, τόνισε, αφού η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σήκωσε το χέρι της προκειμένου να παρέμβει στη διαδικασία εκλογής αντιπροέδρου, ότι δεν επρόκειτο να δώσει το λόγο. Η αρχηγός του κόμματος μίλησε για εκφοβισμό, παρ' όλα αυτά πηγές τόνισαν ότι ο κανονισμός σε ό,τι αφορά τη διαδικασία ήταν σαφής. 

«Η κυρία Κωνσταντοπούλου γνώριζε τον κανονισμό, όπως γνώριζε και ότι στη συγκεκριμένη διαδικασία δεν υπάρχουν διαδικαστικά θέματα προς συζήτηση» επισημάνθηκε από στέλεχος της πλειοψηφίας στην ιστοσελίδα protothema. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα του πώς θα λειτουργεί η οκτακομματική Βουλή και ο κίνδυνος απαξίωσης των κοινοβουλευτικών διαδικασιών έχει απασχολήσει την κυβέρνηση που εμφανίζεται αποφασισμένη να διαφυλάξει το κύρος των θεσμών και ειδικότερα της Βουλής. «Ένα δείγμα γραφής πήραν όλοι από τη σημερινή (σημ. της Τρίτης) συνεδρίαση» προσέθεσε η ίδια πηγή.

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι επιλογές που έγιναν για τις θέσεις των αντιπροέδρων της Βουλής. Οι Γιάννης Πλακιωτάκης, Γιώργος Γεωργαντάς και Θανάσης Μπούρας από τη ΝΔ και η Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ), Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) και Γιώργος Λαμπρούλης (ΚΚΕ) θα διευθύνουν τις διαδικασίες όταν θα απουσιάζει ο πρόεδρος της Βουλής

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα έχουν ευθύνες, με βάση τον κοινοβουλευτικό σχεδιασμό. Πρόκειται για πρόσωπα με εμπειρία, σε κυβερνητικό επίπεδο, σε όλα τα θέματα υψηλής κρισιμότητας τα οποία πρόκειται να επισείσουν τις πιο έντονες διαφωνίες. Πρόκειται για τους πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, πρώην υπουργό Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και πρώην υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη.